Lewis Hamilton upisao je svoj četvrti pole position sezone i ukupno 92. u karijeri na Velikoj nagradi Španjolske 2020. Britanac je imao najbolja vremena u svim segmentima kvalifikacija – Q1, Q2 i Q3. Na kraju je do prvog mjesta došao s prednošću od samo 59 tisućinki sekunde ispred momčadskog kolege Valtterija Bottasa.

“Ovo je definitivno bila dobra subota. Jasno, za sve nas ovaj je vikend jako izazovan jer je vožnja u ovakvim uvjetima fizički izuzetno zahtjevna. Na stazi je vrlo, vrlo vruće, a čuvati ove gume pri takvim temperaturama nije lako. Vidjeli ste da su vozači u izlaznim krugovima isprobavali različite stvari. Bile su to nezgodne kvalifikacije.”

“Moram reći da smo u odnosu na jučer napravili neke dobre promjene, koje su nas gurnule prema naprijed. Svaki prvi brzi krug je bio dobar i bio sam sretan tim krugovima. Onaj u Q3 je bio solidan, ali osjećao sam da mogu bolje. Nisam uspio u drugom pokušaju, no na moju sreću nije ni ovaj vozač pored mene [Bottas].”

“On mi stalno pruža pravu borbu i između nas su stalno male razlike, tako da je svaka milisekunda važna. Zahvalan sam ljudima u timu jer stalno teže boljem, a to nije lako iz vikenda u vikend”, ističe Hamilton.

Iako u kvalifikacijama nitko nije mogao prići blizu dominantnim bolidima Mercedesa, Hamilton je oprezan u najavama sutrašnje utrke. Simulacije s treninga govore da bi Mercedes i Red Bull mogli biti “tu negdje”, a još su svježa sjećanja na Silverstone i mučenje koje su Mercedesovi vozači prolazili s održavanjem svojih guma na životu, dok je Verstappen u tom pogledu bio mnogo uspješniji.

“Sutra će biti teško kad dođe red na utrku. Čeka nas dručiji scenarij. Po brzini jednog kruga bolji smo od Red Bulla, ali mislim da smo ovoga vikenda tu negdje po brzini za utrku. Čeka nas teška borba s Maxom”, najavljuje vodeći vozač Svjetskog prvenstva.

Lewis će sutra 150. put startati iz prvog startnog reda, a ujedno je osigurao 200. pole position za bolide pogonjene Mercedesovim motorima.

7
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
5 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Sutra teška utrka?..Protiv koga?..Eto, da se nešto reče, ono kao:Nije ni meni lako kako vi mislite..Možda mu samo Max može nešto priprijetit, ali sumnjam da može na ovim gumama.

avatar
Član
LHx6

Ma protiv nikog. Tako je lako da me čudi da ti nisi u F1.

avatar
Član
papaya

Zadnju utrku je Max dobio samo tako zasluženo…čak mu i bottas koji je bio blizu nije mogao nista…ako su mogli tada,zasto nebi i sada….i u prosloj jr utrci Ham bio veliki favorit

avatar
Član
Desmosedici

Ovo pišem iza utrke..dakle, bilo je onako kako sam vam rekao prije utrke..i još gore nego sam očekivao.

avatar
Član
LHx6

E, da si kao MS onda bi ti Bottas štopao Maxa 1s po krugu. Bilo bi lijepo da Bottas postane pravi vodonoša da se ekipa s portala podsjeti kako je to kad je netko zbilja vozač broj 2.

avatar
Član
madgalico

Da je Ham MS imao bi vec sad 2 naslova vise…hehe

avatar
Član
papaya

ljudi sve olako zaboravljaju,i nekako sami brišu povijest…bilo je tu svege…ooooooo da…svega