Šef Ferrarijeve momčadi, Mattia Binotto, izjavio je će u budućnosti manje sudjelovati u radu tehničkog odjela u Maranellu, a da je to posljedica nedavnih promjena u momčadskoj strukturi.

Otkad je preuzeo ulogu šefa momčadi, Mattia Binotto bio je prilično rastrgan između obaveza. Ranije je obnašao funkciju tehničkog direktora, a i nakon promocije, mnogo je vremena morao posvećivati tom segmentu momčadi.

Međutim, Ferrari je nedavno objavio reorganizaciju u vodstvu momčadi, a Binotto objašnjava da će zbog toga imati manje obaveza vezanih uz tehnički odjel, već će se moći fokusirati na druge zadatke.

“Trebalo je nešto vremena da se organiziramo, da budemo sigurni da je tehnički odjel reorganiziran. Nije to nešto što možete napraviti u jednome danu. Sad kad imamo ljude na pravim mjestima, a oni imaju svoje odgovornosti i sposobnosti za određeni posao, ja više ne moram raditi posao tehničkog direktora.”

“Imamo druge ljude koji će to raditi. Oni imaju jasne zadatke i mislim da su itekako koncentrirani na ciljeve koje trebaju postići. S moje strane, imam drugih poslova koje trebam raditi. Svakako, jedan od njih je nadgledati te ljude i pobrinuti se da su na pravom mjestu kako bi isporučili rezultate”, kaže Binotto.

S obzirom na vrlo loše rezultate i činjenicu da je Ferrarijev ovogodišnji bolid totalni promašaj, bilo je onih koji su zazivali Binottovu smjenu, no predsjednik Ferrarija John Elkann izjavio je da mu daje punu podršku.

Elkannove izjave Binotto komentira ovako: “Važno je imati podršku članova uprave i predsjednika. Mislim da dijelimo istu viziju, iste ciljeve. Znamo da nam treba strpljenja. Ne postoji čarobno rješenje, već pokušavamo ojačati našu momčad. Trenutno nismo kompetitivni, ali prilično sam siguran da to možemo promijeniti u budućnosti.”

8
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
6 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
6 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Dejan

Sad ces povremeno nadgledati tehnicki odjel koji si neuspjesno vodija a nagrađen si sa dodatnim zadatcima koje obavljas jos neuspjesnije od proslih.
Jebes Agrokor za ono sto ste Vi postali!

avatar
Član
mika.KA

ovi su ko hajduk

avatar
Član
MS791

Ja ne komentiram svugdje i sve, a ti si posvuda, samo da bubnes glupost i ostanes živ

avatar
Član
mika.KA

hahaha.. da,sigurno..

avatar
Član
MS791

Mislim da ničemu ne donosi ponovo mijenjanje vodstva, jednostavno treba dat vremena. Todtu je trebalo 4-5 godina da napravi pobjedničku momčad.

avatar
Član
sladjan87

Ucini nesto dobro za Ferrari i sam otidji . Nije ovo za tebe .

avatar
Član
F1 fan

Kaj sad moraš čistiti zahode? Za drugo ni nisi…

avatar
Član
west 44

Znači to je bio “glavni razlog” ovog debakla!!!