Iako je Mercedes posljednje dvije godine dominirao na Hungaroringu, Toto Wolff je uvjeren da Red Bull može ozbiljno zaprijetiti ove godine. Na prvoj utrci sezone vozači Red Bulla nisu uspjeli osvojiti bodove, ali su popravili bodovno stanje na VN Štajerske trećom i četvrtom pozicijom, iza Mercedesa.

Bez obzira na prednost Mercedesa u prve dvije utrke sezone, Wolff smatra da staza na Hungaroringu više odgovara Red Bullovom bolidu.

“Uvjeren sam 100% da će doći veoma jaki u Mađarsku. To je staza na kojoj su kroz povijest uvijek pokazivali odlične performanse. Mi smo se poboljšali u zadnjih par godina, ali nam je to uvijek težak vikend.”

“Visoke temperature su za nas i dalje pomalo “Ahilova peta”, a koliko sam vidio u našoj vremenskoj prognozi u nedjelju bi moglo biti i do 30°C. Moramo se dobro pripremiti, staviti sav fokus na Budimpeštu i nadamo se izvući najbolje iz nje.”

Mercedes je u Austriji imao prednost na ravnicama, a kako je Hungaroring staza koja ima manje ravnica od Austrije, Red Bull ima šansu za bolje nadmetanje.

“Za Red Bullom smo u Austriji zaostajali u sporim dijelovima staze, posebno zavojima tri i četiri. Na pravcima i kroz brze zavoje smo bili brži. Dakle, samo trebamo nastaviti razvijati i upoznavati bolid. Budimpešta je definitivno drugačija, puno downforcea, puno sporih zavoja, pa ćemo vidjeti kako tamo funkcionira.”

Red Bull je trenutno četvrti u konstruktorskom poretku s 53 boda, ali je Mađarska utrka na kojoj Red Bull ima šansu pokazati svoju moć. Lani je Max Verstappen na Hungaroringu osvojio pole position.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o