Kako će izgledati Mercedesova vozačka postava 2021. godine? Pitanje je to kojim se javnost bavi već duže vrijeme jer niti Lewis Hamilton, a niti Valtteri Bottas, nemaju potpisane ugovore za sljedeću sezonu. Šef momčadi, Toto Wolff, prilično je smiren po tom pitanju i kaže da će pitanje biti riješeno kad za to dođe vrijeme.

Lewis Hamilton osvojio je pet od od svojih šest titula s Mercedesom i bilo bi pravo čudo kada ne bi potpisao novi ugovor. Prošle ga se godine kratko dovodilo u vezu s Ferrarijem, no talijanska je momčad u međuvremenu kompletirala svoju postavu za narednu sezonu, a objektivno je teško pronaći barem jedan razlog zašto bi Britanac mijenjao sredinu.

S Valtterijem Bottasom je situacija nešto drukčija. On redovito potpisuje jednogodišnje ugovore i već je navikao na situaciju da se svake godine mora boriti za svoje mjesto. Činjenica je da Mercedes u njemu ima savršenog vozača broj 2 i nekako bi logično bilo da vozačka postava oformljena 2017. ostane nepromijenjena i sljedeće godine.

Međutim, otkad je poznato da Sebastian Vettel napušta Ferrari na kraju sezone, “zakotrljala” se priča o njegovom mogućem dolasku u Mercedes. Ipak, u razgovoru s predstavnicima medija na VN Austrije, Toto Wolff o toj temi govorio je prilično smireno, kao da je dogovor s aktualnim vozačima tek pitanje trenutka.

“Činjenica je da se u posljednje vrijeme nismo mnogo viđali, ali održavali smo razgovore. U poziciji smo da možemo vjerovati obojici naših vozača. Možete reći da to u Formuli 1 ne vrijedi mnogo, ali vrijedi u našem timu.”

“Pretpostavljam da ćemo sljedeće korake poduzeti uskoro, ali ne želim se obvezati na određeno vrijeme jer ne želim svakog trkaćeg vikenda odgovarati na ista pitanja zašto njihovi ugovori nisu riješeni. Nema žurbe po tom pitanju. Svi želimo to napraviti, a kad dođe pravo vrijeme, objavit ćemo”, kaže Toto Wolff.

Prvi dan prve utrke sezone za Mercedes je prošao odlično. U novim bojama Hamilton i Bottas su ostvarili prvo i drugo mjesto na oba treninga tijekom petka.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o