Šef Mercedesove momčadi, Toto Wolff, smatra kako su suci donijeli pogrešnu odluku u vezi kazne za incident između Lewisa Hamiltona i Alexa Albona.

Podsjetimo, Albon je pokušao proći ispred Hamiltona u zavoju broj 4, s vanjske strane, ali je Hamilton na izlasku iz zavoja prednjim lijevim kotačem udario u stražnji desni kotač Red Bulla te je mladi vozač pao na začelje poretka.

”Mislim da su suci ponekad u jako teškim situacijama pri donošenju odluka. Mislim da je to bio loš dan za Lewisa, ali i za cijelu momčad. Od jutra kada smo saznali da je Red Bull ‘iskopao’ drugi kut kamere i kazne od tri mjesta na gridu znali smo da ćemo imati težak dan, ali to smo morali istrpjeti.”

”Što se tiče kazne od pet sekundi, mislim da je ona prestroga. Pogledali smo incident više puta sada te smo vidjeli kako je Lewis maksimalno skretao upravljačem, dok je Albon imao još staze s lijeve strane za prolazak. Po mojem mišljenju – neopravdana kazna. Ipak, suci ponekad donesu odluke koje vam više ili manje odgovaraju pa treba ovo zaboraviti i okrenuti se idućoj utrci,” rekao je Wolff.

Lewis Hamilton je na kraju zbog kazne ostao bez drugog mjesta i pobjedničkog postolja jer su Charles Leclerc i Lando Norris uspjeli ostati unutar pet sekundi na kraju utrke.

Je li kazna za Lewisa Hamiltona ipak prestroga?

Rezultati

Loading ... Loading ...

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
sennad

Samo da je pustio gas, sve bi bilo uredu 😃

avatar
Član
Holden91

Ne treba pustati gas, čovjek ga je stizao sa vanjske strane i prestigao ga, nije da ga nije vidio..

avatar
Član
sennad

Pa za Hamiltona i govorim. Motao je desno ali brzina je bila prevelika. Da ga je vidio, vidio ga je. Očekivao da će se poravnat na pravcu pa da ima opet desnu stranu. Al kad je vidio da neće dovoljno smotati, trebao je pustiti malo gas.😃