Na pragu smo novog trkaćeg vikenda u Formuli 1, a ista se pitanja vrte kad se govori o budućnosti Sebastiana Vettela. Ima li što novo? Gdje će nastaviti karijeru? Hoće li uzeti godinu stanke ili se možda umiroviti?

Na kraju aktualne sezone Vettelu ističe ugovor s Ferrarijem i tada će napustiti Maranello, ali ne zna se kojim će putem krenuti. Posljednjih tjedana najglasnije se priča o opciji s Racing Pointom, odnosno Aston Martinom od sljedeće godine, ali Seb poručuje da nema ništa novo u toj priči te da će javnost morati još malo pričekati.

“Nemam nikakav odgovor na pitanje o mojoj budućnosti. Dao bih vam odgovor kad bih ga znao, ali ga ne znam i mislim da je realno da svi trebamo biti strpljivi i još malo pričekati. To će možda trajati par tjedana, a možda duže. Vrijeme će pokazati.”

“Nisam u žurbi, želim biti siguran da će odluka koju ću donijeti biti ispravna za mene i onda krenuti dalje. Sve ovisi o tome kakve će biti opcije”, izjavio je četverostruki prvak svijeta uoči VN Velike Britanije.

Nijemac smatra da još uvijek ima što ponuditi Formuli 1, a kao i ostale vozače, intrigira ga promjena pravila koja će stupiti na snagu 2022. godine.

“Mislim da sam bio prilično jasan kad sam rekao da bih u pravom bolidu imao još mnogo toga za dati. Fizički nemam osjećaj da sam u bilo čemu lošiji nego prijašnjih godina koje sam proveo u Formuli 1. Osjećam se vrlo dobro i imam mnogo toga za dati, samo ovisi kakve su opcije.”

“Gledajući prema budućnosti, čeka nas velika promjena pravila u 2022., koja bi mogla biti uzbudljiva, ali možda i neće biti. Ne znamo to dok sjedimo ovdje. Uvijek se nadate boljem i kao ljubitelj ovog sporta ja se također tome nadam, ali hoće li doista biti tako ili neće, to ne znam”, rekao je Vettel.

Vratimo li se u sadašnjost, Nijemca čekaju dvije uzastopne utrke na stazi Silverstone i njegov ne posebno kvalitetan Ferrari s brojem 5. Do sada je ove sezone osvojio tek devet bodova i nalazi se na desetom mjestu poretka vozača.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Guest
LHx6

Ni ovdje te više ne brane.