Vremena tijekom treninga nisu bila bajna za Sebastiana Vettela, no kaže kako je sad mnogo sretniji nakon što je na prvim treninzima isprobao nove nadogradnje na njegovom SF1000. Tvrdi kako je bolid s ovim nadogradnjama puno lakši za voziti i totalno je drukčiji nego prošli vikend.

Po početnom planu, nadogradnje su trebale biti donesene u Mađarsku idući vikend, no zbog slabe forme bolida u Ferrariju su odlučili dio nadogradnji donijeti tjedan ranije, na nadolazeću VN Štajerske. Donijeli su novo prednje krilo i stražnji difuzor, te novu podnicu na bolidu Charlesa Leclerca. Vettel je izjavio kako je s novim dijelovima bolid puno lakše voziti u uvjetima utrke, s punim spremnikom goriva. Performanse su neusporedive u odnosu na prošli vikend.

“Mnogo je bolji bolid cijeli dan. Od početka je drukčiji nego kad sam ga zadnji put vozio na utrci. Razlika je toliko velika da nije potpuno moguće uspoređivati, te bi volio da ostane ovakvo cijeli vikend,” rekao je Sebastian.

Na drugom slobodnom treningu Vettel je postavio tek 16. vrijeme, nakon što je njegovo najbolje vrijeme obrisano zbog prelaska limita staze. Nije zadovoljan time zbog činjenice da subotnji treći slobodni trening i kvalifikacije možda neće biti održane jer se najavljuje veliko nevrijeme, te bi u tom slučaju rezultat drugog treninga bio uzet za startni poredak.

“Mnogo je bolje nego zadnji tjedan. Ako gledate vremena, moje je vrijeme obrisano i nisam imao dobar dan za postizanje dobrih vremena. Mnogi su imali na umu da se kvalifikacije neće održati, možda bude kiša sutra, no ja sam spreman i u slučaju da ovaj rezultat bude uzet za startni poredak.”

“Danas nam je najbitnije bilo isprobati donesene nadogradnje. Išli smo korak po korak, i zadovoljni smo s nadogradnjama. Moramo naći optimalne postavke bolida kako bi izvukli maksimum. Sve u svemu, puno sam sretniji danas nego prošli vikend,” dodao je Sebastian.

Što se tiče vremenskih uvjeta, Sebastiana su upitali što više preferira za utrku – kišu ili suho vrijeme.

“Vjerojatno kišne uvjete. Mislim da bi tada imali više šanse. Ovisi i koliko je kišno. Ako je samo blago kišno to bi moglo biti dovoljno da izmješa stvari,” zaključio je Vettel.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
robif

Vettel…ti si se spasio sta napustas Ferrari…