Max Verstappen izjavio je kako je u odnosu na prošli tjedan puno zadovoljniji bolidom. Nizozemac je na drugom slobodnom treningu uspio skinuti oba Mercedesa zasjevši na prvo mjesto s oko četiri stotnike prednosti u odnosu na pobjednika prve utrke Valtterija Bottasa.

Tijekom protekloga trkaćeg vikenda Max je imao određenih problema i na treninzima, u konačnici i u utrci gdje je zbog problema s pogonskom jedinicom odustao u ranoj fazi. Upravo zato, Red Bullov vozač izrazio je zadovoljstvo ponašanjem novog RB16 tijekom otvaranja novog trkaćeg vikenda uoči VN Štajerske.

“Osjećaj je puno bolji nego prošloga tjedna. Naučili smo dosta toga o samom bolidu pa stvari sada izgledaju bolje. Nismo imali previše sreće tijekom prošle utrke pa zato sada nastojimo što je moguće više naučiti i popraviti. Čini se kako je smjer u kojem smo krenuli na ovom slobodnom treningu obećavajuć”, započeo je Verstappen.

S obzirom na dobre performanse na slobodnim treninzima i činjenicom kako je bio brži od oba Mercedesa, krenula su nagađanja o snazi Red Bullovog bolida i izgledima da takvu formu zadrže i na samoj utrci.

“Doista ne znam imamo li pravi paket koji bi nam omogućio prenošenje ovih rezultata i na utrku u nedjelju. Vidjet ćemo na utrci. Ipak, činjenica je kako je trenutno osjećaj puno bolji i stvari se čine puno pozitivnijima u odnosu na prošli vikend”, pojasnio je Nizozemac.

Za kraj Verstappen je komentirao i mogućnost koja se pomalo nenadano pojavila vezano za loše vremenske prilike u Austriji. Naime, zbog izrazito nepovoljne prognoze za subotu i očekivanih padalina, u kuloarima se spominje mogućnost odgode i održavanja kvalifikacija u nedjelju ujutro, a u pesimističnijoj varijanti čak i otkazivanje kvalifikacija čime bi se startni grid poslagao na temelju rezultata s drugog slobodnog treninga. Time bi Nizozemac došao do svoje treće najbolje startne pozicije u karijeri. Ipak niti sam Verstappen nije previše uvjeren u takav rasplet događaja.

“Za sada, ja sam provizorno na prvoj startnoj poziciji iako osobno smatram kako ćemo čak i u slučaju lošega vremena u subotu, kvalifikacije odraditi u nedjelju ujutro”, zaključio je Max.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o