Pomiješane emocije pojavile su se nakon kvalifikacija za VN Austrije kod Renaultovog vozača Daniela Ricciarda. Zadovoljan je zbog ulaska u Q3, ali istovremeno frustriran jer na kraju nije uspio odraditi pravi brzi krug. Planove su mu pokvarile žute zastave.

Nakon vrlo dobrih rezultata na slobodnim treninzima u petak, Daniel Ricciardo za subotnje si je kvalifikacije postavio cilj ulaska među deset najboljih. To je i ostvario, postavivši deveto vrijeme u drugom dijelu kvalifikacija.

Nažalost po Ricciarda, u završnoj rundi stvari nisu išle prema njegovim željama. Na samom kraju bio je u brzom krugu, kad je Valtteri Bottas uzrokovao žute zastave svojim izlijetanjem van staze. Daniel je morao usporiti i pripala mu je deseta startna pozicija.

Na pitanje je li zadovoljan svojim nastupom, Ricciardo odgovara: “Trebao bih biti, ali nisam jer nismo imali sreće u završnom izlasku na stazi. Bottas je izletio ispred mene i bila je žuta zastava pa sam morao usporiti.”

“Zapravo ja sam mislio da nije izašao van staze. Rečeno mi je da jest, ali prvo sam mislio da ima neki problem s kotačem i bio sam prilično ljut jer mi se činilo da su pokazali žute zastave bez razloga. Bio sam u krivu, a što možete u takvim situacijama?

“Lijepo je da sam ušao u Q3, no pomalo je i frustrirajuće. Mislim da smo kroz cijeli vikend imali pristojan bolid i da smo realno bolji od tog desetog mjesta, ali morat ćemo to dokazati u utrci.”

Australac je bio jedini Renaultov vozač u Q3, budući da je njegov momčadski kolega, Esteban Ocon, osvojio 14. startnu poziciju. Francuz je u svojim povratničkim kvalifikacijama bio čak šest desetinki sporiji od momčadskog kolege.

“Ja stvarno ne razumijem odakle tolika razlika, da vam budem iskren. Mislio sam da je bio čist krug. Vjerojatno bih mogao još desetinku bolje, ali ne znam kako razlika može biti ovako velika”, komentirao je Ocon putem radio veze sa svojim timom.

Nezadovoljni startnim pozicijama, Renaultovi bi vozači mogli biti zanimljivi za praćenje tijekom nedjeljne utrke. Ricciardo i Ocon na glasu su kao vozači koji znaju pretjecati i koji ne bježe od borbe na stazi, a vidjet ćemo hoće li ovoga puta uspjeti popraviti svoje pozicije i doći do bodova na otvaranju sezone.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o