Uvodni vikendi nove sezone Formule 1 potvrđuju slutnje s predsezonskih testiranja da su bolidi Racing Pointa izuzetno brzi. Sergio Perez u petak je bio najbrži na prvom slobodnom treningu VN Štajerske, dok su na drugom on i timski mu kolega osvojili treće i četvrto mjesto.

“Pink Pantheri” su već prošlog vikenda na stazi Red Bull Ring izgledali jako dobro tijekom treninga, ali nisu to uspjeli kapitalizirati, budući da je Lance Stroll morao odustati, a Sergio Perez lošim odabirom strategije na kraju bio šesti.

Meksikanac je sada odlučan nadoknaditi izgubljeno, posebno nakon što je drugi slobodni trening zaključio na trećem mjestu, samo dvije desetinke sekunde iza najbržeg, Maxa Verstappena.

“Imali smo obećavajući dan. Popravljali smo vremena i učili o našem bolidu, to je bilo pozitivno za sada. Istraživali smo gdje se još možemo popraviti. Vrlo je tijesno među vodećim timovima, ali mi smo pokazali da će naša oba bolida biti u igri za bodove, kao i prošlog tjedna”, izjavio je Perez.

U samoj završnici prve utrke sezone Checo je pao u poretku iza McLarenovih vozača, iako je uz bolji izbor strategije on mogao biti na Norrisovom mjestu i slaviti pobjedničko postolje. Vjeruje da drugi vikend na istoj stazi donosi priliku za takav uspjeh.

“Mislim da smo napravili određena poboljšanja i zadovoljan sam zbog toga. Nadam se da ćemo biti u borbi za postolje ili barem neku dobru poziciju, kako bismo nadoknadili bodove izgubljene prošlog vikenda. Najave govore da nas u subotu čeka kišno vrijeme pa ćemo vidjeti što će biti u kvalifikacijama”, poručio je Meksikanac.

Dosta se tijekom petka pričalo da bi rezultati drugog slobodnog treninga mogli krojiti startni grid, u slučaju da se kvalifikacije neće moći održati zbog najavljenih loših vremenskih uvjeta. U tom bi slučaju bolidi Racing Pointa okupirali drugi startni red.

“Bio je dobar dan i sretan sam bolidom. Pokazatelji su tu da smo prilično konkurentni. Rana je faza sezone, a današnju smo vožnju iskoristili za traženje nekih poboljšanja na bolidu i isprobavanje novih ideja u kontekstu postavki.”

“Sada moramo pričekati što će biti s vremenom i kvalifikacijama, ali doveli smo se u dobru poziciju”, rekao je nakon slobodnih treninga Lance Stroll.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o