Od 17. do 6. mjesta, vozač dana Sergio Perez majstorski je odradio oporavak na VN Štajerske nakon loših kvalifikacija. Sada zauzima peto mjesto u prvenstvu vozača, ali umalo je sve moglo biti upropašteno u pretposljednjem krugu utrke.

Nakon bokseva, odličnom vožnjom je prestigao momčadskog kolegu Lancea Strolla i Renaultovog Daniela Ricciarda, prije nego što je počeo vršiti pritisak na Red Bullovog Alexa Albona za četvrto mjesto. Iskoristio je priliku u pretposljednjem krugu u 4. zavoju, ali to nije baš išlo baš po planu.

“Jako sam pritiskao Albona, nisam imao druge mogućnosti za preticanje osim te koju sam uzeo. I nažalost, dotaknuo sam njegov kotač pod pogrešnim kutom. To je značilo u osnovi da sam podupravljao prema izlazu zavoja, ravnao sam volan dok sam podizao snagu i tada sam slomio pola prednjeg krila. Imao sam veliku sreću što sam izgubio samo jednu poziciju radi toga”, objasnio je Checo.

“Mislim da je to bio sjajan oporavak, sjajan tempo automobila. Tim je odradio fantastičnu strategiju. Bili smo na kraju gotovo na četvrtoj poziciji”, rekao je Perez.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

perez je trebao biti uferariju ili red bulu ovih godina velik talent koji moze puno puno ovo sta je radio zadnje utrku je odlično,,,kapa dolje volio bi vidjet ga kao pobjednika neke vnagrade,, ceko perez pobjednik hungaroringa

avatar
Član
johhan peacedohan

Nažalost, ona loša sezona u McLarenu nekako mu je odredila da top 3 tima za njega zauvijek zatvore vrata. Ogromna šteta.