Hrvatski automobilist Martin Kodrić, tvornički vozač McLarena u utrkama GT automobila, objavio je svoje planove za sezonu 2020. Nastupat će za momčad 59Racing u seriji “GT World Challenge Europe”.

Riječ je o australskoj momčadi s bazom u Melbourneu, koja se ove godine odlučila upustiti u veliki izazov i prijaviti se za natjecanje u seriji “GT World Challenge Europe” u kategoriji Pro. Tim čine tri vozača: Samoborac Martin Kodrić te Britanci Ben Barnicoat i Lewis Williamson, a nastupat će s McLarenom 720S GT3.

Pred njima su četiri utrke ovogodišnjeg Prvenstva. Sezonu je, kao i u ostalim kategorijama poremetila pandemija virusa COVID-19, ali utrkivanje će napokon krenuti 25. i 26. srpnja trosatnom utrkom na stazi u Imoli.

U rujnu će se voziti šestosatna utrka na stazi Nürburgring u Njemačkoj, u listopadu legendarna utrka “24 sata Spa” u Belgiji, a finale sezone bit će šestosatna utrka na stazi Paul Ricard u Francuskoj u studenome.

🧨ANNOUNCEMENT🧨Extremely happy to join @59racing_gt alongside these two legends @ben_barnicoat@lewis__williamson in @…

Gepostet von Martin Kodric racing am Freitag, 17. Juli 2020

Kodrić, Barnicoat i Williamson čine vrlo mladu, ali izuzetno talentiranu vozačku postavu, koja će sigurno biti sposobna za velike stvari. Williamson je bivši dobitnik nagrade “McLaren Autosport Young Driver of the Year”, dok su Barnicoat i Kodrić McLarenovi profesionalci s velikim uspjesima u GT utrkama tijekom prošlih sezona.

Hrvatski je as 2018. osvojio naslov prvaka Azije, prošle godine završio je na trećem mjestu International GT Open prvenstva, a ovu godinu otvorio briljantnom pobjedom u klasi Silver na slavnoj australskoj utrci “12 sati Bathursta”.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o