Lewis Hamilton osvojio svoj drugi pole position u sezoni na Hungaroringu!

Lewis Hamilton osvojio je svoj drugi pole position ove sezone! Britanac je s krugom od 1:13.447 sekundi postavio novi rekord staze i time osvojio svoj 90. pole position u karijeri. Drugi je završio Valtteri Bottas s desetinkom zaostatka. Slijede vozači Racing Pointa, treći je bio Lance Stroll, a četvrti Sergio Perez.

Najbolje kvalifikacije sezone bile su za Ferrari, Sebastian Vettel je na petom mjestu bio za pola desetinke brži od Charlesa Leclerca na šestom mjestu. Red Bull je imao teške kvalifikacije, Max Verstappen bio je tek sedmi dok Alexander Albon nije ni izborio Q3, plasirao se 13.

Osmi i deveti bili su McLarenovi Lando Norris i Carlos Sainz, a na desetom mjestu završio je Pierre Gasly koji zbog problema na motoru nije postavio vrijeme u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi.

Utrka je sutra u 15:10 sati.

Slika

Q1

Temperatura staze iznosila je 28 stupnjeva, a zraka 18 stupnjeva prije početka kvalifikacija. Najavljeno je 90% vjerojatnosti za kišu tijekom prve kvalifikacijske runde tako da su svi vozači odmah na početku izašli na stazu. Prvo vrijeme postavio je Max Verstappen s 1:16.1s, a ubrzo ga oba prestižu za pola sekunde. Svi vozači su postavili svoja vremena na soft gumama.

Nakon osam minuta prve kvalifikacijske runde, prva petorica bila su Hamilton, Bottas, Stroll, Perez te Leclerc dok su se u eliminacijskoj zoni nalazili Giovinazzi, Magnussen, Grosjean, Raikkonen i Latifi. Primjećuju se kapljice kiše, ali nisu previše utjecale na performanse bolida.

Alexander Albon imao je težak početak kvalifikacija, četiri minute prije kraja nalazio se na 15. mjestu s 1.1 sekunde zaostatka za Hamiltonom, a da stvari budu gore za vozača Red Bulla – pitwallu je javio poteškoće sa stabilnošću bolida. Ugodno iznenađenje u Q1 bili su vozači Williamsa, George Russell postavio je treće najbrže vrijeme, a Nicholas Latifi osmo.

Vozači koji su ispali u Q1: Magnussen, Kvjat, Grosjean, Giovinazzi, Raikkonen

Q2

Prvo vrijeme u Q2 postavio je Russell s 1:15.698 sekundi, a na medium gumama bili su Stroll, Perez, Ocon, Hamilton, Bottas i Ricciardo, svi ostali vozači ostali su na soft komponenti guma. Nakon prvih brzih krugova, poredak je bio Hamilton, Bottas, Vettel, Verstappen i Norris, a u eliminacijskoj zoni bili su Russell, Albon, Ocon, Latifi te Gasly koji ubrzo postavlja vrijeme od 1:15.5s i baca Leclerca u eliminacijsku zonu.

Gasly se žali pitwallu zbog problema s motorom koji je započeo još jučer na prvom slobodnom treningu. Na njegovu žalost, AlphaTauri i Honda neće moći popraviti taj problem tijekom kvalifikacija. Vozači Racing Pointa opasno su riskirali s odabirom guma, obojica su ponovno izašla na medium gumama i ne uspijevaju popraviti svoja vremena. Charles Leclerc popravlja svoje vrijeme i probija se do trećeg mjesta, a do šokantnog ispadanja u Q2 dolazi Alexander Albon koji se na radiju žalio momčadi jer su ga poslali u gužvu.

Vozači koji su ispali u Q2: Ricciardo, Russell, Albon, Ocon, Latifi

Q3

Po prvi puta u 2020. oba Ferrarija uspjela su se plasirati u posljednju kvalifikacijsku rundu. Lewis Hamilton i Sebastian Vettel osvajali su posljednjih pet pole positiona na Hungaroringu, a Britanac se čini kao glavni favorit za današnje najbolje vrijeme. Ponovno su svi vozači odmah s početkom Q3 izašli na stazu uz izostanak Pierrea Gaslyja.

Prvo vrijeme postavlja Lance Stroll s vrlo brzim krugom od 1:14.671 sekunde. Hamilton ubrzo preuzima prvo mjesto s novim rekordom staze od 1:13.6s, Bottas vozi 0.3 sekundi sporije za drugo mjesto. Max Verstappen postavio je četvrto najbrže vrijeme ispred McLarenovog dvojca dok je Perezov krug bio poništen zbog prekršaja granica staze.

Ferrarijevi vozači uspjeli su popraviti svoje vrijeme te su se do petog i šestog mjesta nakon što je Sergio Perez postavio krug koji nije kršio granice staze. Valtteri Bottas popravio je svoje vrijeme na 1:13.5s, ali Hamilton postavlja novi rekord staze i time osvaja drugi uzastopni pole position u ovoj sezoni!

149 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 44

Kiša na Hungaroringu!!!

Pedji2

Taman sam hteo napisati ajmo gledati procesiju:)))
Kad ono kisa…

svakako

Nema mene jedan dan odma ste podivljali.

rovaccccc

Zna li neko kako gledat utrku na android telefonu ???

mika.KA

preko iptv

Pratiteljcro

https://www.eplsite.uk
Klik na f1 i odaberi stream

Mike-ferrari

Ja recimo naravno zelim da Ferrari pobijedjuje ali recimo za dominacije Ferrarija mi je interes lagano pao sve do prijetnje Alonsa i renaulta. Ali ajmo realno bez pristranih gluposti Koliko je realno da svaka direktiva i tehnicki pravilnik odgovaraju bas i samo Mercu Koliko je realno da bas kada svjetski mocnik prepun love kupi momcad ima planove za buduce veliko ime taj bolid projuri za neke 2-3sec po krugu Sad mnogi ce reci kako je Merc sposoban ali opet ajmo realno vecina tih imena je iz ovog sporta i radili su za druge momcadi sa ni priblizno tolikim uspjehom Ferrari… Read more »

Dejan

A koliko dugo je isti tehnicki pravilnik na snazi sa mozda nekim sitnim izmjenama? Mislim da je previse vremena proslo i da treba prihvatit cinjenicu da ekipa Ferraria nema kvalitetan kadar vec dugi niz godina za napravit pobjednicki bolid.Mislis li da bi Ferrari pristao na bilo kakakv kompromis sa FIA da su bili uvjereni da im je proslogodisnji motor u skladu sa pravilnikom i da nista ne muljaju.Nije nuzno da su ga u potpunosti krsili al su sigurno koristili rupe u propisima u najmanju ruku.Mislis li da bi se svjesno doveli na ovako niske grane na kojima su sada?Da su… Read more »

Mike-ferrari

Sve 5 o legalnosti necu jer ne znam kao ni to sto je i kako je Ocigledno je teh pravilnik pogodio i Renault i Hondu pa nisam siguran u mafijasku pricu Al tu imamo tokene , gume ,testiranja a to su isto tako price iz kuloara kao i ova o neispravnosti i laganju varanju Ferraria Uostalom o tome ne zelim samo sam savjetovao budimo realni i pogledajmo presjek zadnjih 6 god Sto se dogadjalo kako i kuda je odvelo Mislite li stvarno da Ferrari nezna napraviti bolji bolid od ovoga Mislite li stvarno da nitko drugi nije znao napraviti bolji… Read more »

Dejan

Oprosti ali koliko je pogodio Hondu ili bilo koju drugu momcad naspram Ferraria?Meni Red bull u prve dvije utrke izgleda sasvim solidno. Ja ne kazem da nema muljaza sa svih strana ali prica o Ferrariu posljednjih godina izgelda kao klasicno trazenje izlika koje trebaju oprat ruke od vlastitog neznanja i trenutne nesposobnosti.Harali su i oni u svoje vrijeme i trebalo ih je dostici.Al valjda je u zivotu najteze priznat trenutni poraz il nesposobnost da se u dato vrijeme napravi vrhunski rezultat. Sto je zapravo meni osobno toliko fascinantno,Ferrari je ocito svjestan da trenutno ne zna ili ne moze vise ali… Read more »

Worf

kad je ovdje ovakva situacija, mogu mislit sto je tamo na onom crvenom kupleraju….. pitat cu vrlo kratko i jasno – odakle obraz ikome s*ati po najmocnijoj momcadi koja se ikad nasla u ovom sportu? ma odakle obraz pogotovo kad to dolazi od navijaca odredene ekipe kojoj se toliko pogoduje i ide na ruku kroz citavu povijest, da ovi se ne bi uzjogunili i prijetili odlaskom…..bas ste sramotni u svakom pogledu. licemjerni i odvratni pogotovo kad navijaci odredenog vozaca, krenu sr*ti po ovom hamiltonu, iako je njihov pulen izgradio karijeru na maFIA, varanju, prljavosti i skandalima ajde, daj te dokaze… Read more »

west 44

Bravo,pozdravljam!!!

robif

Kulturno

mika.KA

bravo!!

Pedji2

Ne navijam za nikoga, iskljucivo uzivam u ovom sportu I pozdravljam svaki dobar potez ma od koga dosao. Nije mi problem dominacija neke ekipe, takav je sport, zato se pravila izmedju ostalog I menjaju svakih par godina.. Problem je sto trenutno navodno na gridu imas 10 timova, a u stvari nemas.. Politika koja ti ocigledno odgovara je da je Williams postao ekipa koja razvija Mercedesu vozace, Racing Point me mora ni imati razvojni program ionako sve dobije od Merca, uskoro se I McL vraca, znaci Mercedes od 10 sledece godine direktno kontrolira 4, Ferrari 2 + pomaganje Haasu, RB 2… Read more »

papaya

Potpisujem

MS791

Koliko se sjećam dominacija Ferrarija 2000ih je trajala 5 godina i nije bila ni blizu ove koja traje već sedam godina. Fia se tada potruudila to prekinuti s situacijom s gumama 2005 i uspjeha ovdje se trude senzorima maknuti bilo kakvu mogućnost da neko skine Mercedes jer je zaista čudo da Ferrari napravi najjači motor. I nemoj mi samo o legalnosti kad vidim napredak racing pointa u nekoliko mjeseci i Williams sa začelja skoro u q1 u tri utrke onda je Adrian newey za njih nesposoban. Nitko nije ikad imao ovu asistenciju kakvu ima Mercedes od fie i momčadi sa… Read more »

Worf

ma daj me nemoj u zdrav mozak. jedini koji bi trebali zacepit labrnju ste upravo vi crvendaci (ovaj dio vas sto se*ete i kmecite 24/7), ko sto sam vec rekao. pravila su promjenjena 2017, i otad pa sve do danas ti bolidi vise nemaju veze s onima iz 2014-2016. a mercedes je unatoc promjeni uspio isplivati kao pobjednik, i to nakon velike borbe s ferrarijem 2017 i 2018. a pri toj promjeni regulacija su nestale i one gluposti s tokenima. tako da to nema veze s nikakvom fia i ustupanjima, nego cisti rad i pobjedivanje konkurencije. sto se nisi zalio… Read more »

MS791

S tobom se ne vrijedi raspravljati jer vidiš samo ravno i tupis po svom. A u pravilu o ovom sportu nemaš pojma, mrzis Ferrari i jedino što znaš je pljuvati po njemu. Argumenti su ti čista nula.

Worf

vidim realno sto se dogadja. vi zivite u nekoj svojoj stvarnosti po nekim svojim izmisljotinama
po treci put govorim, ajde baci te dokaze vise. gdje to varaju?
ferrari najednom donese 40ks vise, ovi uvale par senzora da vide sto se dogadja, i onda odjednom nema vise snage ni brzine. ma sve cisto, nema sta. onda kmecanje kako se netko usuduje misliti da ovi imaju ista nelegalno. pa nije ni cudo sto 30g izglasavamo lopove na vlasti kad je ocito problem sto inspektori rade svoj posao.
ajde srusi mi argumente. nisi dao nijedan dosad.

MS791

Objasni ti meni kako to da nema senzora već sedam godina na bolidu Mercedesa? Objasni mi ovaj nagli skok rozih i Williamsa?

Worf

rozi su blago izmjenjeni mercedes iz 2019, s kojim su bez vecih problema osvojili prvenstvo sa 1-2. sto samo pokazuje koliko su malo drugi napredovali u odnosu na lani.
a williams nije uopce toliko napredovao, pa pogledaj jebote zaostatke za vodecima. hamilton pobjednicki krug 1:13.4, a russell najbolji krug 1:15.6. 2s razlike ti pricas o nekom skoku.
nisu oni skocili, nego je ferrari uvalio krsinu od motora haasu i alfi, pa samo izgleda kao skok. nije uopce williams brz koliko su ovi losi.

MS791

Blago izmjenjeni Mercedes?? Daj ajde molim te. Pogledaj rezultate prošle godine i ove i to je blaga izmjena?? I tebi je to ok da neko ne proizvodi ništa i ima bez muke drugi startni red? Uživaj u mercedesf1 sportu

west 44

Point na mediumu brži od Ferraria i Bulla na softu!!!

LHx6

Pola portala s urednicima na aparatima.

west 44

Trebat će im i barokomora uskoro kak je krenulo!!!

LHx6

Neviđena količina gnjeva na RP od urednika portala preko komentatora. McLaren je isto ispred crvenih. Jel i McLaren mulja nešto?

RP drugi tim i McLaren treći tim. Ne znam što tu ima ružno. Trebali bi biti veseli jer se karte miješaju. Williams napokon ispred HAASa i Alfe. Hoćemo i njih napadati sad ili ćemo čekati da dođu ispred Ferrarija i onda ih pljuvati?

west 44

Tehničke smjernice učiniše svoje!!!Čitam danas kaže Wolf da su prošle godine da bi stigli onaj ilegalni Ferrarijev motor još malo doživjeli sagorjevanje(burnout) ali da su im ovi nesvjesno s tim pomogli natjeravši ih da još više podignu nivo motora za ovu sezonu!!!

MS791

Zato jer je jedino vama tzv navijačima koji to niste normalno da racing point preko zime dobije sekundu i pol ili koliko već. A zna se da sve imaju od Mercedesa ajde zacepite i uživajte još malo. Doći će kraj i ovom

west 44

Plači ,samo plači ,uzmi maramicu za noseka ispuhat!!!

MS791

Hahahahhhhh kaj ti misliš da ja ovisim o F1 i rezultatima Ferrarija, ja njih pratim iz užitka a dečko dragi nisu svi ko ti da prskaju u sobicku po hamiltonovu posteru

mody

pa s ta pljujuete po racing ponitu ovakve rezultate nisu imali nikada i meni je drago da oni pobjede bar jednu trku ili dvije mercedes harači od 2014 .,postalo je dosadno samo njih gledat,,,

Pedji2

Bez obzira za koga navijate ili sta vec, ali ovo je dno dna.. Otkud Racing Point drugi? Jel to uslov da udje Aston Martin? Svima koji sad cute I ne reaguju makar svojim komentarom na ovu glupost zelim da narednih 10 godina sve uzima Strol I da gledate procesije…
Ne znam za vas, meni se gleda neka prava trka sa par pravih kandidata za pobednika, a ne ove gluposti gde je kopija brza od originala. Sramota!!!

F1 Driver

Na dobrom si tragu za Aston Martin. Toto Wolf je postao deonicar u Aston Martinu i da bi usao u F1 pod tim imenom potrebno je da se povecaju rezultati RP, i sad tu dolazimo do sukoba interesa kada Wolf koji je sef AMG F1 prosledjuje sve Racin Pointu i izrazicu se na “neprirodan” nacin povecava efikasnost RP ?! Onda to dovodi do ulaska AM i samim tim povecanja i vrednosti deonica svih deonicara, ko se bavi ekonomijom zna (koje ujedno i Wolf ima u AM) kada AM udje u F1. Takodje Wolf se takoreci svakodnevno vidja sa Strollom starijim… Read more »

Deyo

Ne vrijedi, Pedji2 A pogotovu kada ova sekta ovdje procita tvoj komentar, dobices kisu minusa. Svi znamo da je Lance Stroll smjeruija, a eto ispade klasa bolja od drugih. Ito kao sto i Ali LHG, koji jeste dobar vozac, ispade najbolji vozac svih vrjemena za 10 klasa bolji od legendarnih sampiona, sto je svjetlosnim miljama daleko od istine. I BE-ov agent Wolff, najbolji sef!!! Cirkus!!!! Isto kao sto su sutnuli BE, i ovog smutljivca treba takodje, ovo su tako prljave biznis igre!!! Nadam se da ce Liberty Media stati ovome na put. Neki ovde porede ovo sa erom RB-a, MS-a,… Read more »

LHx6

Tko je rekao da je Stroll bolji vozač od drugih? RP je na ovoj stazi danas bio drugi najbrži bolid.

Vama je F1 navodno dosadna i sad je RP drugi i to je skandal?

Deyo

E, vala, kog glupog komentara. Tacno se vidi po odgovoru da nije ni razumio sto sam napisao, a ni poentu ovakve F1. Tipican sektas koji samo lupa minuse, kada neko nesto napise o Ali LHG-ju. Genije, ovo vise nije natjecanje!!! Ne treba biti raketni naucnik, pa to uvidjeti.

LHx6

Jel vi sebe čujete?

RP je 3. i 4. i vi ste se raspali na pola. Kako se vi nazivate ljubiteljima F1?

A da je HAAS ili ALFA drugi isto bi ovako pisali?

LHx6

Za tebe je F1 kad je u top 2 Ferrari i još netko?

Zašto RP ne bi bio 2.?

Pedji2

Za mene je f1 kada se razlicite momcadi bore za pobedu, ne mora biti ni Ferrari ni McL, RP se ne bori sa Mercom.. Zar nemas ni mrvu realnosti, poslednje dve utrke u Madjarskoj RP 16 mesto najbolji plasman I sad bum odjednom oni imaju uz Merc jedini luksuz da voze q2 na zutim gumama!!! Otkud to? Mozes li pojasniti? I ja kao teski posmatrac vidim da taj bolid lici na Mercov.. Nemoj mi reci da bi volio gledat da ima jos 5 mercovih klonova na stazi?

LHx6

Znači RP treba biti uvijek zadnji? Ne razumijem to razmišljanje.

Imaju Mercedes motor, treba im bolja šasija da pariraju. Oni su i dalje 1s iza Merca. Da im zabrane kupnju Mercedes motora?

Ne razumijem zašto ekipa koja ima najbolji motor ne bi bila sposobna biti 1s iza tvorničke ekipe?

Alfa je 1s iza Ferrarija bila recimo u Monzi prošle godine i to je bilo dovoljno za 10. mjesto. RP je sad 1s iza Merca i to je dovoljno za 3. mjesto.

Zašto je tako teško shvatiti da je RP 1s sporiji od Merca kao i Alfa od Ferrarija?

LHx6

Evo proišla godina Australija prva utrka.
https://www.formula1.com/en/results.html/2019/races/1000/australia/qualifying.html

Alfa 1s iza Fer, a Haas 0.7s iza Fer. To ti je prihvatljivo? Dok ti je RP 1s iza Merca totalna zavjera, pogodovanje, uništavanje F1 i sve ostalo što nabrajate ovih dana.

Pedji2

Znaci ti kazes da RP ima samo motor od mercedesa? Zanimljivo, jer su ga imali i prosle godine pa nista. I sad im odjednom 3sec po krugu ispade iz rukava. :))) Nisam ni Ferrari podrzavao, jer Haas je ako se ne varam svoju prvu sezonu zavrsio 6, na slicnu foru. A zamisli kako bi tebi blio gledati da je Merc iza Alfe ili Haasa, to ne bi bilo lepo a? Jos da dodam, da RP izmisli nesto, napravi neku revoluciju, uzivao bih gledati i njihovu dominaciju, ali ocigledna prepiska mi je odvratna i recimo jedan Mcl i Renault se muce… Read more »

Worf

ajde ako ti nije problem, nabroji te godine (u ovom tisucljecu) kad si gledao prave trke

Pedji2

Sta kazes na 2007, ostala mi u lepom secanju. Takodje i 2008 jednako dobra, da ne mislis da je zbog Ferraria 🙂 cak i 2012. ima ih jos, al ne da mi se sad istrazivati koje su to tacno godine.

Worf

eto, samo te 2g, ko sto sam i mislio……..sve ostalo su necije dominacije.

Pedji2

Ti si neki lozac, nabrojao sam ti tri iz glave i reko da me mrzi da trazim dalje koje su tacno godine. a ti kazes 2g… Ti bi vise uzivao da je Toro Rosso bio drugi tokom RB dominacije?

mody

očelkujem dominaciju na utrci max 7 sumnja da mogu ostal išta napraviti mrcedesu bojim se da nas cekad ominacija i procesija

Gezamadjar

Koliko se sjećam Lewis je prošle godine bio tek treći,prestigao Botasa u prvom krugu i Maxa prestigao genijalnom taktikom.

Desmosedici

Vi Madjari volite braću Fince..Navijaš za Bottasa?

Gezamadjar

Šta niti to neznaš prepisati???
Članak je počeo sa citatom koje stoji u mojem prvom komentaru-pitanju.Dakle članak počinje neistinom i tebi največem gooleru i prepisivaču kvazi genijalnom stručnjaku je važno samo da sam ja mađar(možda).Mislim portal je pun svačega ali ti si se sam sebi usmrdio pa vonjaš do Mađarske.Više puta sam postavljao pitanja za netočne navode,ali vama svima je važnije glupiranje i isticanje samog sebe.Kako jedan od urednika ili šta već je može započeti članak sa kvalifikacija sa netočnim podatkom ? Barem bi oni ako ništa drugo trebali imati statistiku vrlo preciznu i provjerenu.
Lijep pozdrav.

Desmosedici

Nem tudom o čemu pričaš. Nešto neshvatljivo i nepovezano..

Gezamadjar

Nisam ni ti sumnjao da ćeš shvatiti imalo suvisao komentar!

Desmosedici

Rekao sam samo da Madjari vole Fince i da stalno za njih navijaju..sjećam se ovacija Miki, pa Kimiju, pa vjerojatno i Bottasu..iako mislim da Bottas nije etnički Finac, prije Estonac ili nešto tako.

Gezamadjar

Nisi to trebao reći.Jer to nema nikakve veze sa komentarom.

Gezamadjar

Za razliku od tebe koji pametuješ autor teksta je ispravio uvod i pogrešku.

Gezamadjar

Lewis Hamilton osvojio je svoj drugi pole position ove sezone! Britanac je s krugom od 1:13.447 sekundi postavio novi rekord staze i time osvojio svoj treći uzastopni pole na Hungaroringu. I sad dolazi pitanje :Tko je osvojio pole position prošle godine???
Odgovor :MAX.Pitanje:Kako je to Lewisu treći uzastopni pole na hungaroringu????????????????????????????????????????

west 44

Jooooj kakvo brijanje na suho!!!!

147 kt

Sta dosao si u zivotno doba da si se poceo brijat. Super.

west 44

+1,327 sek. Fantastično!!!

147 kt

Covjek si postavi pitanje kad se mercedes povuce za koga budu sutra navijali. Tko zna mozda VW, Porsche ili Skodu. A ko ce ga znat mozda i Seat ude u formulu.

west 44

Uvijek kontra Ferrarija!!!

Desmosedici

Za Aston Martin i Seba..to je Merecedes F1 team u budućnosti.

147 kt

Evo prilike za njih. Kad ode mercedes i dode Aston Martin onda nebu vise bio br 44 nego 007.

papaya

kad počinjem gledati f1 počinjem navijati za miku.hakinena…….(najprije zbog mclaren mercedesa…tj mercedesa kojeg je tih godina vozio moj otac 190e)..onda za kimia….pa za hamiltona….i onda schumi kijeg nisam podnosia dolazi u mercedes….kažem dobro švabo u švabi(mozda čak ima najveće zasluge za današnji merc)….i onda ham odlazi u merc a Ham mi je bas top vozač…i eto dan danas navijam za ham i mercedes…kad ode ham nadam se da cu uvik bit vezan za mercedes sa kim god on bude vezan u f1 industriji….
Imam veliko postovanje za *leclerca* ….kulturan i potencijal

F1 Driver

Cetiri Mercedesa na vrhu. Uz duzno postovanje Strollu dosli smo do toga da jedan Stroll bude treci zahvaljujuci diskutabilnoj kopiji jednog bolida, i to je otislo do te razine kada je postalo tuzno dokle pada Formula 1. Kada se samo setim ranije vozaca koji su morali da se dobro pomuce da bi ostvarili rezultat, pocevsi od velikana, sada se sve svodi ko ce kome sta da pokloni i “kupi”. Tako uz velio politikanstvo imamo ovakva prva dva startna reda, koje je pocelo jos ranije, I mislim da to svi neutralni posmatraci F1 vide i zale. Ovo je uistinu postalo tuzno.… Read more »

Igor Šestak

Slažem se da to nije dobro za F1. 2,7 sekundi su bolidi RP-a bili brži danas, u odnosu na Hungaroring lani. Stvarno je čudno da se u nekoliko mjeseci između dviju sezona može napraviti takav skok i da jedan vozač koji prošle godine na 13 ili koliko utrka zaredom nije mogao izaći iz Q3 (dok je njegov momčadski kolega to redovito činio), sad odjednom bez problema dolazi u drugi startni red.

F1 Driver

Odlicno poredjenje, upravo to dosta govori.

LHx6

Ono kad se napredak ekipe u F1 ne slavi. Pročitate li vi još jednom što napišete?

Recite otvoreno Ferrari treba uvijek biti u vrhu i tu i tamo da ga netko malo izaziva. Kad se tako postavite nitko vam neće proturječiti, ali ne skrivajte se više.

Igor Šestak

Ma nitko ne kaže da mora biti Ferrari ili Red Bull ili bilo tko. Mene osobno ne smeta Racing Point ili bilo koja ekipa, dapače. Neka malo gledamo nekog “novog” u vrhu, ali ne sviđa mi se način na koji su u svega nekoliko mjeseci napravili ogroman napredak jer je očito da njihov bolid nije ništa drugo neko kopija. Mislim da to nije bit Formule 1. Uzmimo Williams koji je lani bio daleko najslabiji i imao je objektivno najveći prostor za napredak. I napravili su napredak pa su sada brži 1,3 sekunde na ovoj stazi. A Racing Point dvostruko više… Read more »

Desmosedici

Igore, ti nisi Mali Ivica, mislim dijete..znaš i sam da se ne može napravit kopija koja ovako dobro funkcionira samo na temelju nekakvih slika pa zatim mjerenja..za to treba tehnička dokumentacija i tehnologija koju može dati samo vlasnik originala..sve drugo je smiješno i neozbiljno i za razmišljati..vrijeđa osnovnu inteligenciju normalne zdrave odrasle osobe..pogledaj one kočione f-dukte..ne može se na temelju slike izradit indetična unutrašnjost takvih sklopova..baš me interesira koji će biti rezultat istrage..ako ovo prođe nemamo o čemu više pričat..možemo i dalje gledat ovu lakrdiju ili uopće to više i ne gledat.

Igor Šestak

Naravno da nisu samo “proučavali slike”, ali to su stvari koje vjerojatno nikad neće biti dokazane. Vidjet ćemo što će reći ta istraga…

Desmosedici

Reći će ništa..ovo će ovako potrajati još neko vrijeme dok se ne pojavi neki veći interes koji bi to razmontirao.

LHx6

I McLaren je preskočio Ferrari jel i tu treba kažnjavati?

Desmosedici

Nikakve veze sa ovim o čemu pričamo..o nedozvoljenom plagijatu.

Desmosedici

Mclarenu svaka čast. pošteno je napravio svoj vlastiti bolid i uspio.

LHx6

Unaprijed znači ne vjeruješ istrazi osim ako se ne poklopi s tvojim vjerovanjem.

Definicija teorije zavjere.

Desmosedici

Nema tu nikakve teorije zavjere..svatko normalan zna da se složeni tehnički sklopovi kakvi se koriste u F1 ne mogu napraviti da budu indetični s originalom na temelju nekakve vanjske fotografije i mjerenja na temelju toga..pogotovo ne unutrašnjost tih sklopova koji se ne mogu ničim slikati izvana niti izmjeriti..znači vlasnik originala mora dati svoju dokumentaciju i svoju tehnologiju da bi se to napravilo.

Gezamadjar

Japanci su u II svj ratu samo na osnovu fotografija napravili prototip Me 262 koji je letio.

Desmosedici

Možda je letio..ali sigurno nije bio ni blizu perfomansi Me262 ..niti je imao ikakve šanse u borbi sa Me262..R Point je teoretskina temelju fotografija mogao napravit vizuelno sličan bolid kao Mercedes W10..ali takav bi bolid po perfomansama sigurno bio negdje na začelju poretka a ne u samom vrhu.

LHx6

Kažeš prijatelju. Umjesto da slavite RP i divite se pothvatu vi pljujete i prizivate zavjere.

Tim iz sredine poretka je prvi lut u drugom redu. Nekad se to zvalo uspjeh.

Navod o želite više konkurencije i sad ovako vi urednici zajedno sa trolovima dijelite mišljenje umjesto da slavite uspjeh RPa.

Igor Šestak

Ne, ne kažem. Moj se komentar uopće nije odnosio na Ferrari ili bilo koju drugu momčad. Samo ti uvijek u svemu vidiš Ferrari, i kad ga nitko ne spominje. Nije istina da se ne poštuje uspjeh, ali pogledaj recimo McLaren što radi zadnje dvije godine i mislim da je to nekakav normalan i “zdrav” put jedne momčadi praktički od dna pa do ovog gdje su danas. Racing Point je preskočio jako puno stepenica u jako kratkom vremenu, a to očito nije napravio na temelju vlastitog rada i razvoja svog bolida, svojih ideja, nego korištenjem nečega što je napravio netko drugi.… Read more »

LHx6

Kroz cijelu 2019. koliko Haas i Alfa zaostaju za Ferrarijem? Od 0.7 do 1.2s

To ti je ok jel tako? Nisi niti jednom pomislio da tu nešto ne štima.

Austrija 2020. Alfa zaostaje 0.7 za Ferrarijem.

RP zaostaje za Mercom 1s i ti pišeš o urotama, čudiš se, sumnjaš. Ne kužiš koliko si smiješan?

Igor Šestak

Što točno taj tvoj argument dokazuje? Kakve veze s ovom temom ima koliko Haas i Alfa zaostaju za Ferrarijem? Je li itko u ovom razgovoru napisao da mu smeta što Racing Point zaostaje sekundu za Mercedesom? Sporno je to što je ista ta momčad prošle godine na istoj stazi za Mercedesom zaostajala 3 sekunde, a svoj nagli skok u vrh poretka ne duguje čudotvornom razvoju vlastitog bolida, nego korištenju tuđih rješenja i tehnologija. Nekim se ljudima ne sviđa način na koji je Racing Point ostvario svoj napredak i mislim da bi trebao naučiti prihvatiti da ima ljudi koji razmišljaju drukčije… Read more »

Desmosedici

Miješaš kruške i jabuke..uspjeh postignut vlastitim poštenim radom svatko će pozdraviti..ali ovakvu lakrdiju, kad ti netko to omogući izigravajući pravila da ti na nedopušten način da svoju tehnologiju i moć ne mogu pozdraviti.

fermen

Evo da se i ja malo priključim..kolega Igor i ja imamo potpuno suprotna mišljenja u vezi ovog i ovaj put, nevjerojatno, se više slažem s LHx6. Prvo što bih rekao je da je super što je neka ekipa koja nije bila u top 3 došla blizu vrhu. To je dobro za sport općenito…jedino što može napraviti totalno ‘suprotnu’ reklamu sportu je ako se dokaže da je RP varao i dobio nacrte od Mercedesa. Ruku na srce, ima previše indikacija i razloga zašto je tako nešto moguće i osobno mislim da je to tako, nažalost.. Ipak, dok god nemamo službenu potvrdu… Read more »

Desmosedici

Ja sam mislio da je u pravno uređenom zapadnom svijetu zabranjeno neovlašteno kopirati nečije intelektualno vlasništvo..to se smatralo krađom..naravno ako ti to nije dozvolio vlasnik originala..Sada ne znam što da mislim?

fermen

Je. Kako možeš dokazati da je RP20 kopija prošlogodišnjeg Mercedesa?

Npr. koliko mobitela je bilo praktički identično nekom drugom, ali ima nekih sitnica različitih pa se ne ‘klasificira’ kao kopija?

Ako RP ima prednje krilo koje je vrlo slično prošlogodišnjem Mercovom na znači da je kopija, ako je i centimetar šire od njihovog dovoljno je da ne bude kopija.

Da se razumijemo, i opet ponavljam, ne podržavam to, ali ako su iskoristili sve mogućnosti da se maksimalno približe prošlom Mercu zašto to ne bi napravili i bili brzi? Ako nisu kršili pravila, naravno..

Desmosedici

Ako si čitao moje komentare ranije u svezi ovoga ..u svezi Pink Mercedesa, ja sam isto rekao kao i ti..namjerno se malo promjeni dimenzija ili oblik nekog dijela ili sklopa, a da to ne utječe na perfomanse i to se tada ne smatra kopijom..ipak bi FIA trebala biti stručna i imati ovlasti da ne dopusti takve manipulacije..inače je sve čista lakrdija koliko god se to pokušalo opravdati ili zaštiti sa “pravnim”egzibicijama.

fermen

U načelu bi to trebalo zabraniti. Ali je stvarno apsurdno da momčadi ne mogu napraviti bolji bolid od onog od prošle godine.

To je samo greška Ferrarija i RBR u ovom slučaju, a ne RP što je ‘iskopirao’ i ispred je.

Desmosedici

Ne bih rekao da RBR i Ferrari nisu napravili bolji bolid od prošlogodišnjeg. Problem je što su primjenom novih TD izgubili dio snage PU..svi osim Mercedesovih PU..Ferrari najviše, a nisu imali ni hrabrosti da naprave moderniji bolid sa uskim nosom koji je idejno dizajnirao Simone Resta..išli su konzervativno, misleći da je dovoljno povećati downforce na aerodinamičkom konceptu prošlogodišnjeg bolida i samo doraditi neke detalje..tako su stvorili veći otpor drag a smanjila se snaga motora..problem je nastao i kod rasporeda radijatora i auspuha što je stvaralo veće otpore i lošije hlađenje ..izgleda da su to sada riješili..

LHx6

RP zaostaje za tvorničkom ekipom kao i ostali kupci motora.

Nije RP kriv što je Merc toliko dominantan, pa je njihovih uobičajenih 1s zaostatka za mušterije dovoljno za drugi startni red.

Gezamadjar

Slažem se da je to preveliki napredak i da je tu nešto čudno.No treba gledati i nešto drugo.Moje je mišljenje da je još čudnije što je Red Bull nazaduje na stazi gdje je prošle godine skinuo rekord staze.Ferrari je napredovao,ali je na razini bolida RB od lani.Mercedes im je otišao za 1 sec.Williams je napredovao,Mclaren također.Doslovno je ne moguće da tako veliki teamovi nazaduju samo radi toga jer se pogoduje samo Mercedesu.Dakle da su odradili samo pola posla toliko dobro kao Mercedes bili bi ispred Racing pointa danas.

Desmosedici

Ništa tu nije čudno. Novim TD u svezi protoka goriva i protoka struje ERS-a sve PU su izgubile dio snage osim Mercedesove PU. Hondi su stoga “zažmirili” i dozvolili rad za vrijeme lockdowna ali im ni to nije puno pomoglo. Ferrari je najgore prošao što se tiče direktiva TD i lockdowna a napravio je i greške sa aerodinamikom bolida. Racing Point je napredovao..ne trebam tu trošit riječi..zbog toga što mu je dozvoljeno ili dato da potpuno iskopira Mercedes W10.

Gezamadjar

Demantira te redoslijed starta gp Madjarske .Po tvome bi Rb trebao biti ispred svih osim Mercedesa da je to tako.

Desmosedici

Honda je radila ali nije dobro odradila..i njih su pogodile ove nove TD..zanimljivo, te TD su svakome napravile štetu osim Mercedesu..a postoji sumnja da su na neki način izigrali TD o količini ulja 0,3 lit koja se tolerira kao gubitak..ustvari to ulje nelegalno sagorijeva sa gorivom.

147 kt

Samo jedno. FORZA FERRARI. FERRARI bio i ostao institucija. Kad pobjeduju i kad gube.

LHx6

Neugodno mi je ovo i čitati.

papaya

ferrari je najveće ime u F1…imaju isto mrlja kao i svi….dominacija je bila i njihova ogromna…opet ce ferrati biti jak…ali sad je ovako i triba poštivati ostale….i šugavi red bull je harao …jbg

mika.KA

cestitke luji i mercu na poleu!! majstorski odvezeno.
sve ok al nemogu gledat onaj plagijat od race pointa!!!

konacadabra

Mika evo ruka. Tko di dade minuse za komentar.

mika.KA

ma da se razumimo. sve bi bilo 5 da je RP napravio nesto revociunalno,nesto novo nesto ajmo rac kao r.bull u svojoj eri i kada do poda. ali ovak..hmm,ne. to ne priznajem.
bit je formule pomicanje granica, iisljenje novih stvari (u tome mercedesu svaka cast).
steta sto je fia dopustila tu da nazovemo ne ni kopiju nego kako vec ima ime ruzicasti mercedes a ne race point.

PavleF1

Ovo natjecanje mi je postalo tužno za gledati, konkurencija doslovno ne postoji 🙁
jbg Mercedes je Mercedes, a sve ostalo su automobili !!!

LHx6

Prejako.

dansla

Brutalna demonstracija sile !

White Lion

Mercedes je klasa za sebe i zapamtite sto vam kazem jedino ce ih McLaren moci ugroziti u 2022 nakon jedne sezonu na njihovim motorima, a dotad cemo 2 sezone vjerojatno gledat njihovu dominaciju

Desmosedici

Ti to nešto sanjaš..probudi se..uništit ćete F1.

John Coltrane

F1 će uništiti nesposobne ekipe, a ne pobjedničke.

madgalico

Cestitke Mercedesu za top 4! Hocemo li i sutra gledat Ferrari cup u prvom zavoju? ;p

Dejan

Cestitke Mercedesu!
Upozoravao sam nakon prve utrke kad sam vidija kako je Bottas odmaglija nakon par krugova da bi ove godine nadmoc Mercedesa mogla biti veca nego ikad i bojim se da sam bija u pravu.
A dobro ostaje nam guštat sa sredinom poretka.

Desmosedici

Da..ovo je vrhunac pogodovanja i “dvostrukih aršina” koji su na putu da dotuču ovo takmičenje..sada se to radi sa zloglasnim TD tehničkim direktivama..rezultat tih TD je da su smanjene snage na Ferrarijevu i Renaultovu pogonu, Hondi se ispod stola dozvolilo da radi na pogonu dok su drugi bili u lockdownu..a zanimljivo jedino su Mercedesu te TD donijele još više snage..uz to su dozvollii da RP kao fol iskopira..a ja mislim da im je data sva dokumentacija i sva moguća pomoć da se stvori Pink Mercedes..eto paradoksa..jedan Stroll, da je danas vozio AMG Mercedes a ne Pink, je mogao bez problema… Read more »

White Lion

desmodeci za koju ti ekipu uopce navijas ?
Ako si simpatizer ferraria i ovo pises onda zaista nemas obraza nakon svega sto je ferrari ucinio zadnjih godina i pravi si primjer prosjecnog njihovog simpatizera, mene bi bilo sramota iskreno

LHx6

Upravo za Ferrari.

Desmosedici

Šta je to Ferrari učinio? Jedini je mogao i pokušao pratit Mercedes. Kada bi došao blizu, tada bi se uvijek nešto smislilo kako da se zaustavi..I koga sada treba biti sramota?

brmbrm

Ti si pravi strucnjak i verovatno imas u vidu kompletnu dokumentaciju iz Fia-e,pa dodro poznajes situaciju oko muljanja…a zaboravljas da nije bas sve bilo cisto u vreme Browna i Schumacnera.Nemoj da nas ubedjujes u talijansko postenje!!
Pustili su vas da vam ne propadne proslogodisnja sezona(boze moj pa to je veliki Ferrari!)treba da vas je sramota sto tako komentarisete,imate najveci budzet,pravo veta,najuticajnije lobije… i naj nesposobnije inzinjere i vodstvo tako da ste tu gde jeste!!!!

klepesina

Sta se ima smisljat kako da vas se zaustavi kada ste stalno u nekoj muljavini samo se sjeti proale godine i sad a sad kad vam je dokazano vidi vas i dobro ste prosli skinuto vam je to sto ste muljali niste kaznjeni al vas nema nidje zasluzeno ovo vam se vraca za sve godine muljanja do sad a bilo ih je ihiii 90% vase trkace istorije je muljavina

White Lion

ferrari je obicna ekipa varalica i to je sad dokazano, a ti tu pametujes i optuzujes druge pa te moram pitati kako ti nije neugodno ? Zar vi koji navijate za tu hrpu varalica zaista nemate niti malo obraza, zar vam je Mecka nabila tolike komplekse u zivotu da vam je i varanje prihvatljivo samo da im budete na pola sekunde razmaka po krugu ? Nisi ti jedini nazalost i nekako dolazim do zakljucka da su ove varalice i prevaranti oko svog imena okupili ljude sumnjivog morala koji bi preko mrtvih gazila samo da sve bude po njihovom. Trositi daleko… Read more »

Desmosedici

Da jednom i to rasčistimo..Ferrari nije ništa varao..nije uradio ništa što je bilo zabranjeno bilo kojim propisom, inače bi bio kažnjen..to što je radio nije bilo precizno regulirano pa stoga ni zabranjeno, ali tu nema nikakve prevare..da bi nešto bila prevara treba svjesno kršiti donesene propise..sada je to sve regulirano sa sumnjivim TD koje izgleda da opet privilegiraju samo jednu momčad..rezultat je ova sprdnja od kvala koju ste danas gledali..i sutra sprdnju od utrke koju ćete gledat ako ne bude nekakvih izvarednih događanja.

White Lion

Izgaranje ulja u motoru i time dobivanje vise snage je cisto varanje i to je tocno propisano u pravilima da se ne smije, a kad dodamo jos i nelegalno ugrađene baterije sa kojima su dobivali dodatnih 45 KS dobivamo kaznu za zatvor no umjesto toga dobili smo novu njihovu ucjenu izlaskom iz F1 ako im se ne oprosti. Mislim mene bi bilo osobno sramota navijat za ekipu koja uporno place, cvili i na kraju vara, laze i ucjenjuje druge, ali to sam ja i ja imam morala pa razlikujem dobro od loseg. Nazalost ima ljudi na ovom svijetu kojima je… Read more »

Desmosedici

Što se tiče varanja sa uljem, izgleda da se tu još vara na neki način..vidimo one sumnjive dimove na izlasku iz šikane iz svih Mercedesovih PU. Lako je za Ferrari..molite Boga da to tako ostane..njega se zamiti sa malo debljom kriškom torte i može se raditi što god hoćeš..sigurni da će on tu ostat i da neće pravit probleme oko ovih “viših politika” koje se provode. Bolje ne zazivaj te ostale velike igrače, jer se više ne bi moglo raditi ovo što se sada radi.

LHx6

Izabrao si navijati za najtrofejniji tim. Nadajući se da ti je cijeli život dalje lagan i da ćeš se ismijavati drugima. Nažalost popušio si priču o velikom timu.

Merc ih je toliko oderao da je sramotno. Sad naravno mora biti neka urota jel tako? Ne može biti Merc bolji od “tvog” Ferrarija.

Koliko su loši dere ih i prošlogodišnji Merc kako ti kažeš.

LHx6

Varali su. Nisu bili kažnjeni jer su uvijek imali upravo oni povlašten status. Zabranili su im direktivom takav motor. Čim su to zabranili već prošle godine opao im je tempo.

LHx6

Kršili su pravila. Binoto je priznao jučer kako su im direktive naštetile. Sjećaš se direktiva? Kako ste se ovdje kiselo smijuljili i pisali kako nema dokaza da je Ferrari prekršio pravila?

Čim su direktive postavljene Ferrari je pao u tempu. Kako su se ostali razvili za 2020. zaostatak Ferrarija je još veći.

Desmosedici

Opet ne razumiješ osnove..pitaj nekog tko je pravno stručan..nisu kršili pravila..da su kršili pravila bili bi kažnjeni bez pardona..to što su radili nije bilo precizno regulirano..sada je regulrano sa novim TD..rezultat je da su svi izgubili dio snage u svojim PU osim Mercedesa..sumnja se da su te nove TD donesene pod pritiskom ili utjecajem Mercedesa.

LHx6

Ne bi bili kažnjeni jer su povlašteni oduvijek. Zabranjen im je taj motor. To je kazna.

Sada vidimo više nego dovoljna jer ne znaju napraviti motor.

Desmosedici

Tu sam te čekao..znači priznaješ da svijet F1 funkcionira tako da je uvijek netko povlašten radi viših interesa?..Meni dovoljno..ne trebamo dalje mlatit praznu slamu.

Dejan

Desnosedici mislim da je bespredmetan i pomalo neposten ovakav tekst.Ja koji obozavam F1 ali nisam fan konkretno jedne momcadi mogu shvatit da kao navijac pojedine momcadi mozes biti tuzan,razocaran ili ogorcen ali daleko je ova prica od teorije zavjere.Ako je Mercedes imao uvid u novi tehnicki pravilnik i krenuo je u razvoj prije svih naravno da ce u prve dvije godine ostvariti prednost,nije korektno al sto je tu je.Ono sto danas Ferrari pokazuje najmanje je odraz bilo kakvih nepogodovanja i namjernog zakidanja jer sam gotovo siguran da ista ekipa ne bi lani pristala na bilo kakav kompromis sa FIA da… Read more »

Desmosedici

Ferrari je firma u privatnom sektoru..u vlasništvu bogatih i utjecajnih obitelji kao i cijela grupa FIAT..to bi trebao znati..oni su ti koji to plaćaju i koji će rješavati probleme a ne radnički sindikati ili država..ne brini se ti za njih.

Dejan

Vidim da ne cistas s razumjevanjem!
Lijepo pise vlasnici privatnih tvrtki bi reagirali,nikakvi sindikati.Zato mi i nije jasno kako uza sav kapital s kojim raspolazu nisu u stanju dovesti prave ljude za ovaj posao.
P.s ne brinem se ja,a izgleda jos manje oni za vrijednost svoga brenda😉

Desmosedici

Razumijem ja, ne znam razumiješ li ti? Da skratim..Ferrari je privatna tvrtka..pa će valjda poslušati tvoje savjete.

Dejan

Pa o tome i pisem u prvom postu.Da ZNAM da su privatna tvrtka.Povucena je usporedba sa bilo kojom drugom privatnom tvrtkom koja kad ostvaruje lose poslovne rezultate trazi hitne analize i inzistira na promjenama.Ferari trenutno pretace iz supljeg u prazno nazalost.Pogledaj im samo izbor za sefa momcadi i sve ce ti bit jasno…
Toliko od mene.Ugodnu vecer zelim!

Desmosedici

Izgleda da su mu odbrojani dani..čeka se rezultat sutrašnje utrke da se odredi vrijeme..ako se ostvari dobar rezultat možda mu produže da pokuša spasiti stvari koliko može..ako ne slijedi sječa, jer je sezona svakako upropaštena.. ašto je najgore, takvi kadrovi dođu u Mercedes i tamo “procvjetaju”..kao Costa, Allison, Tortora..

LHx6

Ajme Desmo, ti navijaš za najtrofejniji tim u vlasništvu bogatih ljudi.

I čekaj u tom društvu se može biti samo odlukom navijanja za Ferrari?

Desmosedici

Ništa gluplje nisam pročitao..svaka čast.

F1 fan

Vettel-leklerk 2:1 u kvalama. Zanimljivo….
Mečka? Čini se dominantnija nego 2014.te godine.

LHx6

2:1 mora da je danas Vettel izgledao napaljeno na utrkivanje jer u Austriji kad je gubio rekli su da nije tako izgledao 🙂

I do kraja sezone ćemo vidjeti tko će biti bolji. Tko bude bolji taj je pobjednik. Osim ako je bolji Leclerc onda su Vettela sabotirali ili nije bio napaljen 🙂

Desmosedici

..odmah okrećeš ploču?

LHx6

Na što? Vettel vodi 2:1 i ako do kraja bude vodio biti će bolji od Leclerca. To nije teško.

Znaš što je teže? Skakati sam sebi u usta i izmišljati izgovore.

Kao prošli vikend kad se pisalo ovdje po portalu da Vettel više nije napaljen na utrkivanje jer je Lec bio ispred.

Lijepo sam pitao hoće li biti napaljen slijedeći vikend kad bude ispred Leclerca. Izgleda da je.

Desmosedici

Opet nešto nesuvislo..bezveze..eto samo da nešto napišeš..piši malo ali glupo..Hahahaha!

dadoMKCG

“Lewis, it’s Bono. Hameriši!”

Desmosedici

To može i Stroll sve isto napravit..i Kubica.

Pratiteljcro

Reci da se salis!!

Desmosedici

Ne šalim se..sa ovakvom Mečkom možeš biti samo prvi ili drugi..zavisno od trenutnog raspoloženja dva vozača ili momčadi.

Pratiteljcro

Izmotavas se.

Desmosedici

A kako možeš biti treći..da te Stroll pobijedi?

Pratiteljcro

Daj covjece…udahni malo zraka…

dadoMKCG

Naravno, možeš i ti

LHx6

Ajme koliko gorčine u komentaru.

robif

Prohujalo s Meckom

Related Posts