Za nedjeljnu utrku za VN Štajerske suci su odredili kaznu za Charlesa Leclerca od tri mjesta unazad na startu utrke zbog ometanja Daniila Kvjata tijekom druge runde kvalifikacija. Tako će vozač Ferrarija, koji je kvalifikacije završio kao 11., u utrku krenuti s 14. mjesta.

Kao rezultat kazne, Williamsov George Russell te Stroll i Kvjat će zaraditi jedno mjesto naprijed. Za Russella će to 11. mjesto biti najbolji start u karijeri.

“Prema video snimkama i telemetrijskim podacima očito je da je vozač bolida broj 26 [Kvjat] bio usporen od strane vozača bolida broj 16 [Leclerc] između zavoja devet i deset. Iako su vremenski uvjeti ometali vidljivost tijekom kvalifikacija te da vozač bolida 16 nije imao namjeru ometati vozača bolida 26, on je trebao biti svjestan da mu bolid prilazi te je mogao reagirati drukčije. Zato je određena navedena kazna,” stoji u objašnjenju odluke.

Leclerc je još bio pod istragom zbog nepoštivanja crvene zastave (Q1 je prekinuta zbog izlijetanja Antonia Giovinazzija), no suci su odlučili da nema potrebe za kažnjavanjem.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o