Nakon uzbudljive prve utrke sezone u Austriji i osvojenog drugog mjesta Charles Leclerc izjavio je kako mu je ovo neočekivano drugo mjesto poput pobjede nakon problema koji su snašli Ferrari po pitanju performansi cijeli vikend.

Leclerc je kvalifikacije završio na sedmom mjestu. Odličnim potezima na stazi protiv Landa Norrisa i Sergia Pereza te uz malo sreće uspio se dokopati trećeg mjesta, koje je nakon Hamiltonove kazne od pet sekundi postalo drugo mjesto.

“Jako sam sretan, osjećam se kao da sam pobijedio. Nisam ovo očekivao, jako ugodno iznenađenje. Mislim da smo danas sve odradili perfektno i došli do drugog mjesta.”

“Imali smo i malo sreće, zbog Lewisove kazne. Uz to, i nesreće ostalih su nam dale priliku koju nismo smjeli propustiti jer nismo imali brzinu da budemo drugi danas. Prilično sam sretan i zadovoljan, no imamo još mnogo posla pred nama.”

“Nismo tamo gdje želimo biti, ali sve je moguće. Trebamo biti mentalno jaki, raditi zajedno kao ekipa i siguran sam da će rezultati doći, treba nam vremena,” rekao je Charles.

Dodao je kako je pritiskao najjače što je mogao, s obzirom na ograničenja po pitanju performansi bolida.

“Htio sam biti vrlo agresivan jer sam pri svakom restartu nakon sigurnosnog automobila imao problema u zavojima 1 i 3, znao sam da tu prilike za mene nema. Ali, znao sam da će mi se prilika otvoriti ako netko pogriješi. Lando se borio sa Sergiom i usporio, pa sam to iskoristio.”

“Borba sa Sergiom je bila vrlo teška ali uživao sam u tome. Ova utrka je definitivno bila jedna od mojih najboljih otkako sam u F1, jer nisam napravio nijednu pogrešku,” zaključio je Leclerc.

7
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
4 Komentara na temu
3 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
7 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
madgalico

Doslovno! 😉

avatar
Član
west 44

Drugo mjesto ti je ko da si boga uhvatio za jaja!!!

avatar
Član
rolu

Jednu stvar ne razumijem. Zašto pljuješ po nečemu što nije Mercedes. Čovjek je osvojio regularno drugo mjesto. Vidim da je kod vas što navijate pogotovo za Luisa problem što i on kao i vi ne možete sportski prihvatiti da ne možeš uvijek biti prvi . Botasu čestitke jer čovjek je to zaslužio ali i ostali vozači koji su osvojili bodove. Eto po meni ja bi i Latifiu dao bod jer po meni je i on to zaslužio

avatar
Član
Mike-ferrari

Bitno da crveni zeko kolko god da spor ipak ispao brzi i neuhvatljiv
🤣

avatar
Član
F E R R A R I

Bitno da kad lujo sa 6 pozicije dođe do prve onda ga se uzdize ko da je Bog a zabiravi se da vozi sa bolidom koji je za 1sec brzi od ostatka grida

avatar
Član
147 kt

FORZA CHARLES. FORZA FERRARI.

avatar
Član
svakako

Sreća

Kad imaju dobar bolid onda nemaju sreće

Uvijek naopako