Nakon odrađenog prvog dana na VN Britanije, Nico Hülkenberg ne krije oduševljenje razvojem događaja. Iako za vozača Formule 1 mnogo toga može stati u jedan dan, za Njemačkog vozača posljednji dan je sigurno drugačiji od običnog.

“Zadnja 24 sata bila su pomalo posebna i divlja”, izjavio je Nico nakon drugog slobodnog treninga.

“Dobio sam poziv jučer oko 16:30, sjeo sam na avion za ovdje (Silverstone). Namještanje sjedala je trajalo do 2 u noći, a jutros u 8 sati je bio simulator od sat vremena. Noć je bila kratka, ali je vrijedilo.”

Svog prvog dana trkaćeg vikenda Nico je ostvario dva ulaska u top 10 najbržih krugova. Veliki je to rezultat za vozača koji je još prekjučer bio na odmoru i koji nije imao ni blizu  prilagođen automobil.

“Momčad je pokazala veliki napor. Želim zahvaliti timu, momcima iz noćne smjene koji su me uspjeli uklopiti u auto, kao i FIA-i. Super licencu smo riješili na brzinu.”

Nico Hulkenberg, Racing Point RP20

U nedostatku vremena, za Hülkenberga je prilagodba na sve zahtjeve Formule 1 je tekla ubrzano i prisilno.

“Uklopio sam se prilično brzo sa stvarima (pri simulatoru). Nismo imali puno vremena jer sam i ja morao biti testiran”, izjavio je Nico.

“Prava stvar je bila danas, imali smo bogat program. Imao sam nekoliko krugova, ili možda mnogo krugova, koje sam osjetio. Mislim da će moje tijelo to pokazati dan poslije.”

Sigurno nije pomoglo ni to što je na rasporedu jedna od najzahtjevnijih staza u kalendaru.

“Očito je jako izazovno. Učinak G-sile je teško trenirati, jer je doista jedinstven utjecaj. Pogotovo na ovoj stazi. Iako sam u dobroj formi, ova vrsta g-sile, na jednoj od najbržih staza, pri 35 stupnjeva, nije jednostavno.”

Nakon odrađenih vožnji, Hülkenberg može biti zadovoljan svojim danom. Vrlo brzo je pokazao prilagodljivost na situaciju i momčad Racing Pointa.

“Pokušavao sam danas, korak po korak, doći do brzine s automobilom. Sasvim je drukčije od prošle godine. Vidim da postoji ogroman potencijal u bolidu. Nisam još dobro istražio mogućnosti na mekanim gumama. Jasno da ćemo i to pokušati, kako bismo došli do što boljeg razultata ovog vikenda.”

Podsjetimo, Nico Hülkenberg mijenja Sergia Pereza u Racing Pointu ovog vikenda na VN Velike Britanije u Silverstoneu, zbog Perezovog pozitivnog nalaza na koronavirus.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Pedji2

Za one koji misle da bi Hulk morao biti ispred tatinog sina. Sediste se namestalo do 2 ujutro… Toliko

avatar
Član
west 44

Pa jesu namestili sedište?!!

avatar
Član
Pedji2

Namestili su sediste, to nije problem, problem je ispraviti ljudsku glupost, nekad ni citava vecnost uz sve savremene tehnologije I lekove nije dovoljna..