Hamilton: Stvarno sam imao osjećaj da je to bio trkaći incident

Lewis Hamilton i Alexander Albon ponovno su se našli u jednoj incidentnoj situaciji. Vozač Red Bulla pokušavao je obići Mercedes aktualnog prvaka s vanjske strane, došlo je do kontakta kotačima… Albon je završio u šljunku pa na začelju poretka, a Hamilton zaradio vremensku kaznu od pet sekundi, zbog koje je izgubio mjesto na postolju.

Iako je vremenski gledano slučaj iz Brazila sad već prilično daleko jer se dogodio na kraju prošle godine, nedjeljni incident između Lewisa Hamiltona i Alexandera Albona drugi je takve prirode u samo tri utrke. Ishod je u oba slučaja bio isti – vozač Red Bulla zbog kontakta je izgubio potencijalno postolje, a vozač Mercedesa zaradio vremensku kaznu.

Na Velikoj nagradi Austrije, Albon je u završnici utrke imao novije gume od Mercedesovih vozača i krenuo je u napad nakon posljednjeg perioda sigurnosnog automobila. U zavoju broj 4 pokušao je s vanjske strane obići Hamiltona, bio je već značajno ispred, no došlo je do kontakta prednjeg lijevog kotača Mercedesa i stražnjeg desnog Red Bulla. Posljedice su već opisane. Albon je ispao iz igre, a Hamilton zbog kazne od pet sekundi završio utrku četvrti.

“Imao sam odličnu brzinu i pokušavao uhvatiti Valtterija, a onda se dogodila ta nesretna situacija s Alexom. Ne mogu vjerovati da smo ponovno imali kontakt. Ja sam stvarno imao osjećaj da je to bio trkaći incident, ali kako god bilo, prihvaćam kaznu kakvu god suci smatraju da zaslužujem i okrećem se budućnosti”, izjavio je nakon incidenta Hamilton.

“Naravno, nije to bio odličan vikend za mene. Ono u subotu je bila moja krivnja. Bilo je čudno odjednom neposredno prije utrke dobiti kaznu od tri startna mjesta, ali nije me to destabiliziralo, samo me potaknulo da vozim najbolje što mogu i osjećam da sam to i napravio.”

Hamilton je nakon starta vrlo brzo došao s petog na drugo mjesto, išlo mu je na ruku odustajanje Verstappena pa nije morao gubiti vrijeme u tom duelu. Dostigao je vodećeg Bottasa, ali momčad ih je upozoravala na probleme sa senzorom mjenjača.

“Stvarno ne znam što je točno bio problem. Rekli su nam da ne vozimo preko pasica, a ne znam može li se to riješiti u sljedeća tri ili četiri dana. Ne sumnjam ipak u moju momčad, to je skupina inteligentnih i vrijedih ljudi.”

“Siguran sam da već rade na rješenju tog problema. Hoće li biti u mogućnosti otkloniti problem do iduće utrke, moramo pričekati pa vidjeti”, poručio je Britanac.

Njegov start u ovu skraćenu sezonu nije bio idealan i nalazi se na četvrtom mjestu poretka s 12 bodova. Za vodećim Bottasom zaostaje 13 bodova, a između njih su Leclerc i Norris. Sljedeća utrka je već 12. srpnja na istoj stazi.

15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
White Lion

Pa i jeste jer nije bilo nikakvog zakretanja volanom vec drzanje svoje putanje, a to sto je Albon zelio malo previse postavlja pitanje hoce li se uvijek onda kaznjavat onaj vozac u kojeg se zalecu agresivniji vozaci ?

LHx6

25 krugova prije kraja: dečki dovezite bolide do cilja.

Zamislite samo komentare ovdje i na susjednom portalu da je vodeći bio Ham.

4matic

U Austriji, ako je suditi po viđenom, sezona bi mogla bit : 20+ sekundi Max , ostali 40+ ……,eventualno ako prorade crveni pa bude i malo više uzbuđenja, pozdrav svima

r.u.m.

Ja bi to sve proglasio trkači incident pa neka se oni dodiruju koliko hoče ali neče dokle hoče jer če jednom i on izvuči deblji kraj.
Ili mislite da je moguče u F1 bolidu usavršiti kako malo lupiti drugi bolid a da tvoj ostane u voznom stanju a ovaj drugi ne.Ja mislim da svaki dodir sa bolidima je vrlo riskantan i da ne možeš to izvoditi bez posljedica.
Zato neka ih FIA pusti pa nek se čvokaju pa poslje na šake kao nekad Pique.

Mike-ferrari

Redovno ti kvarno uvaljujes prednji tocak pod zadnji onog sto te prestize
Zato se nisi izvrtio zato si unistio utrku vozacu u svojoj nemoci i zato je 5sec kazne kao neka nagrada

F E R R A R I

Nemoj tako govoriti o luji, znas i sam da je on bezgresan i da je uvijek on u pravu

Dejan

Gospodo,sve sto Vam mogu reci kao ljubitelj F1 a ne kao navijac određene momcadi je da Hamiltona ocito previse ne dira kazna koju je dobio.Da li je svjestan kakav bolid ima ove godine u rukama naspram ostalih ili je neki drugi razlog procjenite sami. Ferrari ove godine u prvoj utrci smjesan.Da nije izlazaka safety cara ne bi bili daleko od price zaobilazenja za puni krug.Zato Hamiltona i Mercedes kao i ostale vozace i momcadi pod hitno izbaciti iz usta,pocistiti vlastite redove(ili u najmanju ruku osvjeziti)i napokon slozit nesto konkurentno u crvenoj boji. Jer ako je sudit po “uzrujanosti”Hamiltona oko cetvrtog… Read more »

Gigi

Tocni tako, umjesto da se vesele sto je Lec na postolju oni se vesele sto je Ham lose odvozio.

Mike-ferrari

Niko se ne veseli bar iz nasih redova
Nema smisla likovati na poklonjenom 2 mjestu
To je vise kao reakcija na slupaju se 2 ferraria i hamsta pobijedi u singapuru ni kriv ni duzan
A ovdje salva hvalospjeva

Gigi

A cuj Hamilton je tu kriv, bolje da ga pustio bio bi treci a mozda i drugi jer RB kasnije odustao. Al opet vecina vozaca nebi pustilo tako da ko ce ga znat.

LHsince2007

napokon netko da napise normalan komentar, respect.

White Lion

Bravo Dejo, lijepo sroceno i navijaci Ferraria se ove sezone vise trebaju zamarat sa Riciardom, Perezom i Kvjatom jer Hamilton je nekoliko svjetlosnih godina ispred njih

LHx6

I za tebe vrijedi. Navedi primjere.

mika.KA

pogledaj prvi krug!!
isto je to napravio albon samo iskusniji lujo popustio gas a ne nadobudno kao albon

https://youtu.be/IbleaPvjoYg

LHx6

Da navedeš primjere?

Related Posts