Lewis Hamilton odbacio je komentare kritičara koji tvrde da je Britanac izgubio fokus na utrkivanje zbog svih događanja u 2020, a šesterostruki prvak posebno se zauzeo u borbi protiv rasizma i svakodnevno objavljuje poruke na svojim društvenim mrežama.

Vozači Formule 1 prošlog su vikenda poslali snažnu poruku, nakon što su se svi  okupili na gridu s majicama koje su imale natpis “End Racism”. Hamilton, koji je bio na čelu svih vozača, nosio je natpis “Black Lives Matter”.

Tijekom utrke Hamilton je imao incident s Alexom Albonom, što je mladom vozaču Red Bulla uništilo šansu za pobjedu, a Britanac je zaradio pet sekundi vremenske kazne zbog čega je utrku završio četvrti.

“Ne osjećam se kao da moram promijeniti svoj fokus,” kratko je rekao Hamilton.

“Ako ste gledali utrku, vidjeli biste da sam vozio prilično dobro. Nisam obavio najbolji mogući posao tijekom vikenda, ali ne bih rekao da me bilo što ometalo.”

“Moj fokus ostaje isti kao i prije. I dalje sam fokusiran na borbu za novi naslov prvaka, ali i na borbu za jednaka ljudska prava.”

Hamiltona su također pitali hoće li i idućeg vikenda kleknuti prije početka utrke.

“Ne vjerujem da ćemo ovoga vikenda biti u poziciji za tako nešto. Vjerujem da će odmah biti nacionalna himna, a meni nije cilj kleknuti na koljeno tijekom himne,” objasnio je.

“Potrebno je vrijeme za to, a nemamo puno vremena prije utrke. Nemam ništa protiv da se to ponovi, ali samo ako pronađemo način da ne ometa obavljanje našeg posla.”

 

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
4 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
madgalico

Ham je izgubio utrku samo zbog toga sto je bottas izletio na q3, vjerovatno namjerno i sjebao mu krug + izasao je i van staze za sta je dobio grid penalty. Utrka je posljedica Q. 😉

avatar
Član
klepesina

koji smjeh od novinara i clanka i kriticara covjek ne pobjedi jednu treku i odma ga okupiraju a sad im slijedi svima bolno prizemljenje od novinara kriticara pa na dalje go Lewis 44 turn the litlle power it just be inaf to win 7 title

avatar
Član
147 kt

To kao pjesma od Gobca ja volim samo sebe.

avatar
Član
LHx6

Drugim rječima ti kritičari Hamiltona vide kao : “Vettelov govor tijela trenutno ni iz bliza ne daje dojam motiviranog i napaljenog trkača” i pitaju se kako je napravio pogrešku i izgubio od timskog kolege.

Zvuči smiješno kad se primjeni na naekog za koga ne navijaš, zar ne Davore?