Bottasa ne muče Hamiltonovi problemi: Od prvog kruga osjećao sam se vrlo samopouzdano

Valtteri Bottas nije bio najbrži na slobodnim treninzima Velike nagrade Štajerske u petak, ali može biti zadovoljan jer je ponovno bio brži od momčadskog kolege.

Želi li ove godine ozbiljnije konkurirati za naslov prvaka, Valtteri Bottas mora koristiti svaku priliku za pobjedu protiv Lewisa Hamiltona. Staza Red Bull Ring već nekoliko godina nije mjesto sreće za Britanca, tako da dvostruki austrijski program Fincu nudi lijepu šansu na startu Prvenstva.

Na prvoj je utrci pobijedio i osvojio 13 bodova više od Hamiltona, a prvog dana drugog trkaćeg vikenda ponovno je uspio biti brži od šesterostrukog prvaka. Na prvom slobodnom treningu razlika je bila minimalna, ali na drugom je Finac bio šest desetinki sekunde brži. U Mercedesu nisu sigurni što se događalo s Hamiltonovim bolidom.

Valtteri je bio zadovoljan razvojem događaja: “Od samog početka prvog kruga osjećao sam se vrlo samopouzdano. Jasno, drukčiji je osjećaj sada nego prošlog tjedna, budući da smo već odradili jednu utrku i to na istoj stazi.”

“Osjećaj u bolidu je stvarno dobar i to je dobra vijest. Međutim, kao i uvijek, računa se ono što će se događati u sljedeća dva dana.”

Prošle nedjelje u Mercedesu su imali problem sa senzorima mjenjača te su svoje vozače upozoravali da se klone agresivnih prelazaka preko pasica. Je li problem riješen za ovaj vikend?

“Na prvom slobodnom treningu smo pokušavali otkriti jesmo li uspjeli riješiti taj problem pouzdanosti, koji se pojavio prošle nedjelje. Mislim da momčad to još uvijek proučava, ali situacija se poboljšala.”

“Napravili smo i neke dobre promjene postavki, isprobali različite stvari, a ja sam pokušao koristiti naučeno prošlog vikenda u pogledu jednog brzog kruga, kao i stila vožnje za utrku. Dakle, isprobavali smo različite stvari i pokušavali se poboljšati”, objasnio je Bottas.

U subotu bi se od 12 sati trebao voziti treći slobodni trening, a kvalifikacije su zakazane za 15 sati. Međutim, najavljeni su vrlo loši vremenski uvjeti i mnogo kiše pa je upitno kako će izgledati subotnji program na Red Bull Ringu.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LHx6

Ako Bot i ovu bude ispred Hama dobiti će krila iako ne vozi za RB i Ham će teško dobiti prvenstvo.

klepesina

i da dobije i ovu i sledecu Ham ce bit ispred botasa u gen poretku to ti garantujem

Related Posts