Nova sezona Formule 1 kreće nadolazećeg vikenda, prvom od dvije uzastopne utrke na stazi Red Bull Ring u Austriji. Koliko će ukupno utrka imati ovo Svjetsko prvenstvo još se uvijek ne zna, a McLarenov Carlos Sainz ističe da će zbog toga svaki osvojeni bod biti krucijalan.

Formula 1 do sada je potvrdila termine i lokacije održavanja prvih osam utrka Svjetskog prvenstva 2020. Od 3. do 5. srpnja vozi se Velika nagrada Austrije, kojom će biti otvorena ova skraćena sezona, a posljednja potvrđena utrka je Velika nagrada Italije 6. rujna. Što nakon toga, vodstvo natjecanja trebalo bi odlučiti do kraja srpnja.

McLarenov vozač Carlos Sainz ističe da će u takvoj situaciji svaki bod biti izuzetno bitan, a eventualni slabiji ulazak u sezonu mogao bi momčad skupo stajati. Primjerice, prošle godine Španjolac nije osvojio bodove na prve tri utrke, ali je kasnije u sezoni to nadoknadio i zauzeo odlično šesto mjesto u generalnom poretku vozača.

“Zbog manjeg broja utrka u kalendaru i žestokog suparništva koje očekujemo od naših direktnih rivala, ne možemo si priuštiti gubitak koncentracije. Zapravo još uvijek ne znamo koliko će utrka uopće biti. To je slučaj bez presedana, tako da će svaki bod koji možemo uhvatiti biti krucijalan.”

Za Sainza će ovo biti posljednja sezona u redovima McLarena, barem u ovom mandatu. Na kraju godine ističe mu ugovor i preselit će u redove Ferrarija, no prije toga očekuje dobru sezonu s britanskim timom i priželjkuje nastavak dobrog rada iz prošle godine.

“Bolid MCL35 bio je stvarno dobar na zimskim testiranjima. Pozitivan je to nastavak onoga što smo imali prošle godine, tako da sam vrlo uzbuđen jer konačno krećemo s natjecanjem ove sezone.”

“Prošle smo godine bili dobri u Austriji, zbog kazne smo se sa začelja morali probijati do mjesta koja donose bodove. Zbog toga znamo da postoji mnogo prilika za pretjecanja na stazi. Međutim, teško je sa sigurnošću predviđati naše mogućnosti nakon tako dugačkog perioda izvan staza”, kaže Sainz.

Još jedan novi izazov za Sainza, ali i sve ostale vozače, bit će održavanje dviju utrka uzastopce na istoj stazi. Također, dodatna briga za sve momčadi su rezervni dijelovi, budući da će u periodu od deset vikenda biti održano čak osam utrka.

“Dvije utrke u Austriji predstavljaju interesantan izazov za nas. Bili smo tamo dobri prošle godine, ali uz sve nepoznanice koje stvara odgođeni start sezone, trebat ćemo raditi na naših 100% kako bismo maksimizirali učinak u obje utrke.”

“U pripremama za Austriju morali smo balansirati između proizvodnje dovoljnog broja rezervnih dijelova za ovo intenzivno razdoblje utrkivanja i razvoja našeg bolida. Naporno radimo da bismo nastavili poboljšavati naš bolid kako god možemo”, poručuje Carlos Sainz.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o