Od početka nove sezone Formule 1 dijeli nas samo nekoliko dana i svakim trenutkom uzbuđenje raste uoči povratka bolida na staze.

Kako trenutno stvari stoje, ovogodišnje prvenstvo traje samo osam utrka s početkom u Austriji 5. srpnja, a posljednja potvrđena utrka je VN Italije u rujnu. Međutim, gotovo je zajamčeno da će čelnici sporta dodati još nekoliko utrka i da će ukupni broj Velikih nagradi iznositi 13 ili 15.

2020. trebala je gledati čak 22 utrke Formule 1, a Daniel Ricciardo smatra kako bi skraćeni kalendar mogao donijeti pregršt zanimljivih utrka i da će momčadi sa sredine poretka znatno manje kalkulirati.

“Naš pristup za početak sezone je krenuti bez mnogo kalkuliranja na stazi,” tvrdi Ricciardo.

“Mislim da momčadi sa sredine poretka imaju mnogo manje za izgubiti što se tiče rizika i mogućeg dobitka. Mi ćemo uzeti taj rizik i nadamo se, postići nekoliko velikih rezultata bez obzira na broj utrka u sezoni.”

Australski vozač otkriva i da su momčadi poput Renaulta, McLarena, Racing Pointa i Haasa odvojene za samo jednu desetinku, tako barem kaže Renaultova statistika napravljena na temelju predsezonskih testiranja.

“Dok smo radili analizu sredine poretka očekivali smo da će biti jasna slika tko je na vrhu, a tko je na dnu. Na temelju naših analiza i prognoza, sve momčadi sa sredine poretka su negdje unutar jedne desetinke,” nastavio je.

“To smo mi dobili na temelju testiranja. Mislim da će biti četiri ili pet momčadi s vrlo sličnom brzinom. Volio bih da mogu reći da smo smanjili zaostatak za vrhom poretka, ali bit će vrlo zahtjevno pobijediti momčadi kao što je Mercedes, barem na početku sezone.”

“Sredina poretka, Racing Point, McLaren i sve ostale ekipe, bit će vrlo tijesno. Mi ćemo biti tu negdje s njima, ali mislim da trenutno možete jedino pokušati pogoditi tko će završiti na vrhu,” za kraj je rekao Ricciardo.

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o