S nedavnom razmjenom vozača u Formuli 1, vozač koji još nije bio u fokusu je Sergio Perez, a tehnički direktor njegovog Racing Pointa, Andrew Green, smatra kako je Meksikanac jedan od najboljih vozača, i tvrdi da je “masovno podcijenjen”:

“Mislim da je on podcijenjen, sada je apsolutno na vrhuncu karijere. Njegovo davanje povratnih informacija inženjerima oduvijek je bilo nevjerojatno.”

“Njegova mentalna sposobnost da vozi automobil i povratno kaže što je automobil radio u nedjelju popodne na utrci i što se dešavalo oko njega, za mene je on po tome jedan od najboljih. Njegovo upravljanje gumama je, mislim da među prvom dvojicom ili trojicom na gridu. Nema puno onih koji mogu bolje, mislim da ima nekih koji mu se vjerojatno mogu približiti.”

Čini se da Perez uvijek bolje odradi nedjelju od subote, pa je u prošlosti gubio borbe u kvalifikacijama od momčadskih kolega, Estebana Ocona i Nice Hülkenberga. Da li postoji valjan razlog za to, Green je odgovorio:

“Mislim da on sam shvaća da su njegove slabosti upravo kvalifikacije u subotu. Ali mislim da je dio toga vođen činjenicom da voli prilagoditi automobil svom stilu vožnje za nedjeljnu utrku, a ponekad to nije uvjet i da će auto biti brz u subotu na kvalifikacijama.”

“Povremeno on pretjera, a mi završimo bez bodova, ali to je vrlo, vrlo rijetko. Voli određenu ravnotežu i ponekad je zaista teško izvući maksimum iz bolida za kvalifikacije.”

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
TORPEDO

Nije top vozač kao Max,Leclerc ili Hamilton ali po meni definitivno bolji vozač od Bottasa i sličnih klonova?

avatar
Član
Desmosedici

Da..slažem se..pisao sam o tome da je Checo odličan vozač i da je nekako podcijenjen..mislim da mu je karijeri najviše naštetila ona sezona u tada neočekivano lošem Mclarenu..i to što ima manire “latinosa”..a to ne vole odgovorni i organizirani Anglosasi i Germany.

avatar
Član
johhan peacedohan

Tačno tako