Čelnici Formule 1 i organizatori Velike nagrade Mađarske sklopili su 2016. ugovor na čak deset godina, a prilikom dogovora o održavanju ovogodišnje utrke pred praznim tribinama, postignut je dogovor o produljenju ranije potpisanog ugovora za još jednu godinu.

Velika nagrada Mađarske ove će godine biti treća utrka u nedavno potvrđenom, “kriznom” kalendaru. Vozači i timovi krenut će put Hungaroringa nakon dvostrukog programa u Austriji, a sve će utrke europskog dijela sezone biti održane pred praznim tribinama.

Dok su dogovarali održavanje utrke u ovoj problematičnoj sezoni, Mađari su se uspjeli izboriti za određene pogodnosti, a među njima je i produljenje ugovora o održavanju VN Mađarske u sklopu Svjetskog prvenstva Formule 1 do 2027. godine. Ranije potpisani ugovor završavao je 2026.

Zsolt Gyulay, CEO Hungaroring Sporta, o toj temi kaže: “U suradnji s Liberty Medijom razmatrali smo kako kompenzirati izostanak profita, budući da organizacijski troškovi nisu manji u slučaju utrke bez gledatelja. Dali smo najbolje od sebe tijekom razgovora, kako bismo postigli dobar dogovor i za našu zemlju i za sport u ovim izazovnim vremenima.”

“Ne možemo govoriti o točnim brojkama, ali naknada za prava je manja u odnosu na onu koju plaćamo u slučaju utrke otvorene za gledatelje. Također, postigli smo dogovor oko produljenja našeg ugovora, tako da on sada vrijedi do 2027., a ne do 2026. Godišnje povećanje naknade za prava također je umanjeno, tako da smo uštedjeli nekoliko milijardi forinti našoj državi. Sve u svemu, mogu reći da smo bili mudri i da smo mnogo uštedjeli.”

Mađarska je bila u igri i za dvostruko domaćinstvo ove godine, no budući da se epidemiološka situacija u nekim drugim zemljama popravila, gledat ćemo samo jednu utrku na Hungaroringu i to 19. srpnja.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Ne znam zašto stazu na Hungaroringu malo ne produže i učine je bržom ..i da tako stvore još mjesta za preticanje..zemlje ima uokolo u izobilju..ne bi to bio neki teški niti skupi zahvat.

avatar
Član
mody

ne bi to bilo tako sta bi ti novi bahreim trebaju staz biti teske izavojite ovakve staze nema vise,svesu asfaltirane, hungy ne dirajte

avatar
Član
mody

bolje utrke zadnjih psar godina nego nasvim novim stazama ivise pretjecanja nego na abudabiju ikini