McLaren je dogovorio kreditni aranžman u iznosu od 150 milijuna funti s Nacionalnom bankom Bahreina, što će mu donekle kratkoročno olakšati situaciju zbog novčanih problema nastalih radi nedavne pandemije.

Hitnost situacije natjerala je McLaren da se nedavno obrati sudu kako bi se omogućio nastavak refinanciranja, jer bi se u suprotnom kompanija mogla suočiti s velikim problemima.

Pretpostavlja se da je potrebno prikupiti oko 280 milijuna funti do 17. srpnja, u suprotnom postoji rizik od nesolventnosti.

“Predloženo financiranje omogućit će kompaniji dodatnu likvidnost koja je potrebna kako bi se osiguralo poslovanje i u toku 2021. godine. Ovo će pružiti značajnu korist vjerovnicima kompanije”, navodi se u sudskim dokumentima.

Iako je McLaren uspio brzo odraditi svoje slučajeve kroz sudove, odvijali su se i posebni razgovori s Nacionalnom bankom Bahreina kako bi se dogovorio zajam koji će mu pomoći da prikupi sredstva:

“Nacionalna banka Bahreina potvrđuje svim tržištima da je konačna dokumentacija potpisana i da su Grupi McLaren odobrena financijska sredstva u iznosu od 150 milijuna GBP.”

Zajam će McLarenu pružiti nešto slobodnog prostora u nastojanju da pronađe sredstva koja su potrebna za drugi plan refinanciranja, a također će se ta sredstava koristiti i za troškove na operativnoj razini, poput ovotjedne utrke u Austriji.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o