James Allison: Verstappen će biti težak protivnik

Manje od mjesec dana ostalo je do početka nove, skraćene sezone Formule 1. Mercedes se sprema za novu obranu naslova prvaka, no tehnički direktor momčadi ističe Maxa Verstappena kao ozbiljnog protivnika koji bi im mogao poremetiti planove.

Max Verstappen dosad je prikupio osam pobjeda u Formuli 1, a ono što bi moglo biti posebno bitno za start nove sezone, dvije Nizozemčeve pobjede dogodile su se na prethodna dva izdanja Velike nagrade Austrije. Dakle, na stazi Red Bull Ring, na kojoj će se održati i prve dvije utrke prvenstva 2020.

Ukupno će ova sezona imati manji broj utrka, budući da je zbog koronavirusa početak sezone morao biti odgođen za više od tri mjeseca. Očekuje se da bi u kalendaru na kraju trebalo biti 15 – 18 utrka, a neki su spremni prognozirati da bi skraćena sezona mogla ići na ruku Mercedesovim konkurentima.

Tehnički direktor branitelja naslova, James Allison, kao glavnu prijetnju vidi Red Bullovog vozača, Maxa Verstappena: “Nema sumnje da će nam Max biti težak protivnik ove godine. Ferrari je također pokazao naznake forme na predsezonskim testiranjima, ali očekujemo da će Max ponovno biti dobar u Austriji jer Red Bull je uvijek super motiviran tamo, a imaju i dobar skor na toj stazi.”

U isto vrijeme, Mercedes je u posljednje vrijeme na Red Bull Ringu imao mnogo problema. Slavili su 2014. s Rosbergom, 2015. s Hamiltonom i 2016. s Bottasom, no posljednja dva izdanja nisu odradili u svom dominantnom stilu.

“Naš prošlogodišnji nastup u Austriji poremetile su naše pogreške u pogledu hlađenja bolida, zbog čega smo kružili stazom daleko ispod stvarne brzine našeg bolida. Godinu ranije poremetila nas je nepouzdanost i neki nespretni potezi oko sigurnosnog automobila.”

“Stoga, mislim da svi jedva čekamo dolazak u Austriju, kako bismo pokazali za što smo sposobni, a sposobni smo za više od podbačaja koji su nam se dogodili prošlih dviju sezona”, poručuje Allison.

Utrke na Red Bull Ringu voze se 5. i 12. srpnja.

15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LHx6

Carlos Sainz will be able to contend for a championship at Ferrari even with the team committed to its future with Charles Leclerc, says Mattia Binotto.

Napokon ste shvatili da su ravnopravni ili vam i dalje nije jasno?

MS791

I šta sad? Jesi popio kakve tablete za smirenje i opsjednutosti Ferrarijem?

LHx6

Ajme kako mudar odgovor. Spamanje godinama i onda ovake reakcije na argumente? Šta, šta sad? Sad kako ste pisali gluposti da je Lec povlašten (već od 2019.) i onda svakako u 2020. Bilo je jasno da to nije istina, ali očito vas ima dosta i onda je potrebno da svi redom daju ovakve izjave. Slijedeći na redu je kuhar iz Ferrari motorhomea jer neke se nikad neće uvjeriti. Tako prilčate za Hama iako je sve jasno i transparentno da su i Ros i Bot ravnopravni. A tvoj nick govori sve. Jasno je kome se ti diviš i naravno da onda… Read more »

west 44

Tako tako LHx7 samo im reci istinu ,istina i činjenice su im najveći neprijatelji!!!

Desmosedici

West istina 44..Hahahahaha!

svakako

Najveća istina za vas dvojicu West i LHx66 (i još njih par ovdje) je da zapravo niste navijači LH/Mercedes već navijate kontra Ferrarija i bacate jeftine i loše provokacije njihovim navijačima, što svakako i dakako znači da ste ništa drugo nego mučki provokatori i trolovi koji nemaju šta pametno u životu radit pa ovdje zajebavate poštene ljude.
Odavno ste razotkriveni i raskrinkani.
Hvala na slušanju, lijep pozdrav

west 44

Evo javio se ovaj(svakako) što ne gleda trke godinama a uredno komentira ono što ne gleda,šta više reć ipametnom dosta!!!

svakako

Spomenuo si prvi istinu pa si je i dobio

Sam si si kriv.

Desmosedici

A što tvoj nick govori..da navijaš za Bottasa?..Jesi pametan..Hahahaha!

west 44

Pozdravio te Paolo Secondo!!!Ha.ha,ha!

Desmosedici

Istina, kako je? Pada li kiša?

MS791

Slušaj, mene ovdje ne interesira ni Mercedes ni Hamilton ni nitko ko nema veze sa Ferrarijem stoga nit ne komentiram iste. Šta drugi navijači Ferrarija ovdje pišu ne interesira me. Ali tebi ću uvijek odgovoriti jer su ti puna usta Ferrarija i njegovih vozača što sadašnjih što prošlih. Opsjednut si brutalno. Što se tiče mog nicka apsolutno sam najveći fan sedmerostrukog svjetskog prvaka i branit ću ga uvijek od vas kvazinavijaca pogotovo zbog situacije u kojoj se nalazi, da imate trunku poštovanja ako ne već kao prema vozaču nego kao čovjeku koji je u stanju kakvom je nebi ga ovdje… Read more »

Panzer

Znaci Schumacher ti je sve u zivotu!

MS791

Nije ali uz Kobea Bryanta ima najveći respekt od mene

Panzer

Daj nadji nekog zivog !

Related Posts