Lewis Hamilton oštro je kritizirao kolege iz Formule 1 zbog šutnje i manjka javne podrške Afroamerinkacima nakon tragične smrti Georgea Floyda. Floyd je stradao zbog brutalnosti policajca koji mu je koljenom prejako pritisnuo vrat dok je Floyd vikao kako se guši, no policajca nije bilo briga.

Njegova smrt je pokrenula velike prosvjede koji su došli do ruba nasilja. Hamilton, prvi i jedini tamnoputi vozač i svjetski prvak Formule 1 ljut je zbog tišine svojih kolega i manjka javne podrške Afroamerikancima.

“Vidio sam i znam tko je sve od vas šutio, mnogi od vas su velike zvijezde i šutite te ne dižete glas protiv nepravde,” žustar je bio Lewis putem Instagrama.

“Nijedan znak podrške ni od ikog iz mog sporta, kojim inače dominiraju bijelci. Ja sam jedini tamnoput i jedini koji je digao glas protiv ovakvog nasilja. Samo znajte da znam tko ste i kakvi ste i pratim vas.”

Kasnije je dodao kako ne podržava nasilje koje je proizraslo iz prosvjeda, samo je protiv diskriminacije po rasnoj osnovi.

“Ne podržavam nasilje koje je počelo nakon prosvjeda nego sam samo protiv diskriminacije. Nema mira u svijetu dok svjetske vođe ne promijene svoju politiku,” dodao je Hamilton.

U podršci je uz Hamiltona stala njegova momčad.

Nakon Lewisova “prigovora”, javili su se neki vozači s podrškom.

S porukama podrške još su izašli Daniel Ricciardo, Nicholas Latifi, Sergio Perez i George Russell.

 

8
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
5 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
5 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
LUTHER

ok, čovjek ima pravo reći svoje mišljenje i sve pet, al opet djelomično smatram da nije korektno baš svoje kolege prozivati zbog toga, svatko ima pravo reći ili ne reći (iako svatko vjerovatno ima svoje mišljenje)…. opet smatram malo i licemjerno od njega jer je šutio cijelo u ostalim slučajevima, npr black on black crime…. nije spomenuo da je onaj bivši nba igrač tukao bijelca, niti je spomenuo nerede, pljačke koje se događaju

avatar
Član
TORPEDO

Politici nije mjesto u sportu

avatar
Član
LHx6

Prvo, ovo nije politika i nije vezano za sport. Drugo, oduzeo bi pravo slobode govora samo jer se tebi ne sviđa što čuješ?

avatar
Član
TORPEDO

Izgleda da bi ti meni oduzeo pravo govora samo zato jer se tebi ne sviđa ono što čuješ?

avatar
Član
Desmosedici

To ti tako zamišljaš..to bi bilo idealno, ali nije tako..život je nešto drugo..svatko se svijesno ili nesvjesno, aktivno ili pasivno, na neki način bavi politikom..isto tako se politika u nekoj mjeri bavi sa svačijim životom..to ti je tako u realnom svijetu u kojemu svi živimo.

avatar
Član
west 44

Pa ima i na ovom portalu onih koji “osuđuju “smrt ovog čovjeka-al zamalo!!!

avatar
Član
Desmosedici

Kako vi ovdje na forumu niste podržali svog idola? Sramota!

avatar
Član
LHx6

Jer i činjenicu da je netko ubijen koristiš za debilni navijački obračun. Ako si imao što reći o ovoj temi i o ovome događaju mogao si to učiniti bez ovakvo glupog komentaara.