Ferrarijev šef Mattia Binotto izjavio je kako bi on, da je na mjestu Tota Wolffa, dosad već produžio ugovor Lewisu Hamiltonu. Ovo je bio svojevrsni odgovor Binotta Wolffu na komentare Mercedesovog šefa kako je iznenađen Ferrarijevom odlukom o razilasku sa Sebastianom Vettelom bez prilike da donesu odluku prema performansama.

S druge strane, Wolff je odlučio pregovore o produljenju ugovora s Hamiltonom odraditi nakon što sezona konačno počne.

“Drago mi je da u Mercedesu uvijek imaju neko mišljenje o našim odlukama. Također, ja sam iznenađen što dosad oni nisu produžili ugovor Hamiltonu, mi bi to uradili mnogo ranije,” rekao je Mattia.

Binotto je objasnio razloge rane potvrde Vettelovog odlaska i objave dovođenja Carlosa Sainza kao zamjene.

“Odlučili smo tako uraditi jer želimo biti transparentni prema Sebastianu. On mora donijeti odluku o svojoj budućnosti, te mu mi ne želimo otežavati s kasnim donošenjem odluke. Naš izbor je bio korektan, kako je i on potvrdio,” dodao je Binotto.

Mattia je imao i komentar na neuspjeli pokušaj eksperimentiranja s formatima vikenda na dvostrukim utrkama u Austriji i Britaniji. Jedini koji su se tome protivili su bili u Mercedesu.

“Razočaran sam. Propustili smo odličnu priliku. Ako održavate dvije utrke zaredom na istoj stazi i u istom formatu, kao što će biti u Austriji i Engleskoj, riskirate da druga utrka bude ponavljanje prve. Zato se razmišljalo o drugom formatu, bile su ponuđene ideje te su se s tim složili FIA, F1 i devet od deset momčadi. Protivljenje jedne momčadi je bilo dovoljno da blokira provođenje odluke. To nije dobro za navijače i naš sport.”

Referirao se i na Ferrarijevo prihvaćanje snižavanja ograničenja budžeta za 30 milijuna dolara niže od planiranog, i to usporedio s Mercedesovim odbijanjem eksperimentiranja.

“Žao mi je zbog toga, jer smo u ovom trenutku svi spremni prihvatiti kompromis,” zaključio je Binotto.

 

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
west 44

Ko ovoga Harry Pottera uopće šta pita!!!

avatar
Član
klepesina

Kako ga dozivaju hahaha pa imate priliku da ga dovedete 2021

avatar
Član
klepesina

mi bi to uradili mnogo ranije—-ooo kako ga samo zilno zele vidi se iz izjava Binota

avatar
Član
LHx6

Podjeb, podjeb 🙂