Prvenstvo Hrvatske u automobilizmu započelo je početkom ožujka rally natjecanjem u Kumrovcu, no ubrzo nakon toga sezona je suspendirana zbog epidemije koronavirusa. Brojna natjecanja koja su trebala biti održana tijekom travnja i svibnja odgođena su, a neka nažalost i otkazana.

Budući da je Stožer civilne zaštite RH dao dopuštenje za održavanje natjecanja na otvorenom, stvaraju se i uvjeti za povratak automobilista na staze.

Prva utrka Prvenstva Hrvatske nakon tromjesečne stanke bit će “14. Nagrada Grada Skradina”, koja će se održati 20. i 21. lipnja 2020. u organizaciji AK Mihovil. Osim za Prvenstvo Hrvatske brdskih auto utrka, ovo će se natjecanje bodovati i za Brdsko prvenstvo povijesnih vozila te Prvenstvo regije jug.

Svoj nastup na utrci u Skradinu najavljuju i organizatori Toyota Yaris Challenge kupa. Riječ je o natjecanju istovjetnih automobila koje je ove godine trebalo započeti svoj trogodišnji ciklus, no sve planove poremetila je epidemija virusa COVID-19. No, Toyote bismo trebali gledati na gotovo svim automobilističkim priredbama tijekom ove sezone, najavio je direktor kupa Saša Egić.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o