Deset dana nakon što je primljen u bolnicu s teškim ozljedama glave, zadobivenima prilikom prometne nesreće, Alex Zanardi podvrgnut je drugom operativnom zahvatu na odjelu neurokirurgije u bolnici u Sieni.

Bivši vozač Formule 1 i američke serije CART, Alessandro ‘Alex’ Zanardi, 19. je lipnja doživio tešku nesreću nastupajući na utrci ručnih bicikala u Italiji. Prešavši na suprotnu stranu kolnika sudario se s kamionom, pri čemu je zadobio teške ozljede glave.

Hitno je prebačen u bolnicu u obližnjoj Sieni, gdje je iste večeri i operiran, a od tada je bio u induciranoj komi. Liječnici su njegovo stanje opisivali kao ozbiljno, ali stabilno. Nekoliko dana nije bilo novih informacija, no u ponedjeljak je stigla obavijest o drugom operativnom zahvatu.

“CT je pokazao promjenu stanja kod pacijenta, zbog čega je bilo potrebno napraviti drugu neurokiruršku intervenciju. Ta intervencija predstavlja korak koji je liječnički tim predvidio, a naši će profesionalci nastaviti pratiti situaciju iz dana u dan.”

Operativni zahvat trajao je dva sata, nakon čega je Zanardi vraćen na odjel intenzivnog liječenja. Ostaje u komi, a liječnici ističu da je njegovo stanje stabilno u pogledu kardio-respiratornog i metaboličkog sustava, no ozbiljno s neurološkog stajališta.

Nove informacije o Zanardijevom stanju trebale bi biti objavljene u naredna 24 sata.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
147 kt

FORZA ALEX.