Stigao je dan velikog finala Kreator Gaming Pro Cupa. Nakon višemjesečnih priprema i gotovo dva mjeseca intenzivnog takmičenja, u nedjelju 17. svibnja od 14 sati odigrat će se završni čin prvog službenog hrvatskog natjecanja u digitalnom motorsportu. Tada ćemo doznati i ime prvaka – hoće li to biti Davor Sertić ili Marko Devčić?

Kreator Gaming Pro Cup natjecanje je u digitalnom motorsportu koje okuplja profesionalne hrvatske vozače auto utrka iz različitih disciplina. Svi vozači, njih 14, nastupaju s identičnim automobilima marke “Porsche 911 RSR”, a Kup se sastoji od šest bodovanih utrka na platformi Gran Turismo Sport.

Pet dosadašnjih utrka održano je na svima dobro poznatim stazama, koje su iz fizičkog svijeta do detalja preslikane u simulaciju: Interlagos, Monza, Spa, Mount Panorama i Suzuka.

Pobjednik prvih dviju utrka bio je Marko Devčić, a onda je tri pobjede nanizao Davor Sertić, koji veliko finale dočekuje s devet bodova prednosti i lagani je favorit za naslov. Njemu bi treće mjesto na posljednjoj utrci sezone jamčilo titulu, dok Devčiću treba pobjeda, uz uvjet da barem dva vozača budu između njega i Sertića. Devčić bi osvojio naslov pobjedom, ako Sertić nije bolji od četvrte pozicije, ili drugim mjestom, ako Sertić nije među prvih pet.

Upravo zbog navedenoga bi ostali vozači mogli igrati veliku ulogu, a mnogo je onih koji su tijekom utrka Pro Cupa pokazali velike mogućnosti. Ivan Pulić, Ivica Marić, Niki Belohradski, Dario Šamec i ostali tražit će priliku za svoju prvu pobjedu u natjecanju, a imaju i oni svoje “bitke” za pozicije u ukupnom poretku. Osim toga, zanimljiva se borba vodi u konkurenciji klubova, gdje AK Zagorje ima malenih šest bodova više od AK Delta Sport.

Finale sezone vozačima donosi sasvim drukčiji izazov. Stazu koja ne postoji u fizičkom svijetu, koju nisu mogli voziti, niti gledati utrke na toj stazi putem malih ekrana. Staza Dragon Trail – Seaside postoji isključivo u svijetu virtualnog utrkivanja na platformi Gran Turismo, ali je izuzetno popularna i nama posebno draga jer je virtualno smještena na područje Hrvatske. Već pri prvom pogledu na stazu lako se može prepoznati specifičan krajolik hrvatskog priobalja.

Lap guide Suzuka – Mario Mešanović

Dok naši vozači marljivo treniraju, naš stručni komentator Mario Mešanović nam je i ovoga puta pripremio "Lap Guide" 🏆U nedjelju od 14 sati na Kreator TVu pratite dali će naši vozači uspjeti napraviti takvo vrijeme 👊🤩🧐Praćenje utrke vam omogućuju naši vjerni partneri Kaspar Papir, Grafiti Becker i PAKO – sign parts.Kreator GamingKreator TVGran Turismo Hrvatska – GTHRSimRacing HRGran TurismoFIATokić RacingAPIOS Racing TeamAuto klub Delta Sport ZagrebAuto klub Zagorje – Oroslavje – Oroslavje E-sports teamSertić racingŠamec RacingBonum Motus#kreatorgamingprokup2020#monsterenergyCRO#esports#granturismo#racinglife

Gepostet von Kreator Gaming am Donnerstag, 30. April 2020

Kao i svaki put do sada, vozači Kreator Gaming Pro Cupa prvo će odraditi desetominutne kvalifikacije, a nakon toga ih čeka 20 krugova žestoke borbe za pozicije. Naravno, ulogu će ponovno igrati i strategija, budući da je naglašena potrošnja guma i goriva.

Kreator Gaming kao organizator natjecanja, uz partnere – tvrtke Kaspar Papir, Grafiti Becker i Pako, omogućuje vam praćenje svih utrka na Kreator TV-u ili YouTube kanalu Kreator TV-a i to u popularnom nedjeljnom terminu od 14 sati, kao što se vozila Formula 1 u dobra stara vremena.

Stoga, 17. svibnja nedjeljno poslijepodne obavezno rezervirajte za spektakularnu završnicu Kreator Gaming Pro Cupa! Utrku možete pratiti i ovdje…

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o