Nakon objave o prekidu suradnje između Sebastiana Vettela i Ferrarija na kraju sezone 2020. krenula su brojna nagađanja o budućnosti četverostrukog svjetskog prvaka.

Iako iz dana u dan čitamo brojna nagađanja manje ili više relevantnih medija i autora o kombinacijama i tradeovima u kojima bi Vettel mogao završiti, sve češće spominje se i ona opcija koja bi značila povlačenje iz svijeta Formule 1 i odlazak u prijevremenu mirovinu. Prijevremenu jer s 32 godine na leđima Vettel, iako svakako ulazi u skupinu iskusnijih vozača, još uvijek ne nosi epitet veterana.

O cjelokupnoj situaciji oglasio se i Sebastianov nekadašnji šef momčadi Franz Tost koji je s Vettelom surađivao na početku karijere u vrijeme dok je Nijemac u Toro Rossu činio svoje prve korake u Formuli 1. Naime, iako se Vettelova Ferrarijeva era u konačnici završila bez onoga po što je došao i zbog čega je angažiran, Tost smatra kako Vettel još uvijek nije za staro željezo te kako je i ubuduće sposoban doći do novih trofeja i titula.

Podsjetimo četverostruki svjetski prvak u Maranellu je zamijenio Fernanda Alonsa koji unatoč zvjezdanom statusu i svom neupitnom vozačkom umijeću ipak nije uspio ostvariti sveti cilj, osvojiti naslov. Vettel je od strane vodstva momčadi angažiran kako bi učinio upravo ono što njegov prethodnik nije, no priča je ipak završila drugačije zbog čega se bez obzira na neke uspjehe i dobre utrke i sezone Nijemčeva era u crvenom dresu smatra neuspješnom.

Ipak spomenuti Franz Tost smatra kako Vettel ne bi trebao razmišljati o povlačenju i mirovini.

“Kraj jedne priče uvijek je početak neke nove. U njegovom slučaju također, iako naravno puno toga ovisi o tome u kojoj će momčadi završiti. Ukoliko bude u mogućnosti boriti se za vrh, Sebastian je vozač koji do njega može i doći. Mišljenja sam kako on mora dobiti sjedalo u nekoj od top tri momčadi, a tada on svakako ima izglede za nove pobjede i osvajanje naslova. Sebastiana poznajem jako dobro i znam kako mu je i dalje to glavni cilj.” započeo je Tost.

Nekadašnji Vettelov boss naglasio je ono što je u nekoliko navrata izjavio i sam Vettel, a to je činjenica kako Nijemca puko nastupanje sigurno ne zanima.

“On zasigurno nije vozač koji će se zadovoljiti nastupanjem i time što se nalazi na startnom gridu. Njegove ambicije su puno veće i siguran sam kako se on i dalje želi utrkivati i osvajati naslove, ali kao što sam i rekao cijela priča najviše ovisi o tome kakav će bolid eventualni imati u rukama. Također, siguran sam kako u njegovom slučaju nikakve financijske ponude i uvjeti neće biti odlučujući faktor jer on je prvak kojemu je glavni motiv pobjeda, a ne novac.”

Kako bilo, jedno je sigurno, a to je činjenica kako ćemo u nadolazećim danima i tjednima čitati puno toga vezanog za ovu tematiku jer slobodan vozač Vettelovog kalibra uvijek je vruća roba. Ako uzmemo u obzir sve gore navedeno malo je izglednih opcija za povratak na grid koje bi Nijemca mogle zadovoljiti. Povratak u Red Bull malo je vjerojatna opcija, dok se unatoč zanimljivoj njemačko-njemačkoj kombinaciji u Mercedesu još uvijek čeka rasplet budućnosti oba vozača koji su na kraju sezone bez ugovora za 2021. Je li eventualno projekt u Renaultu moguće rješenje pitanje je za milijun dolara, no kao je rečeno o svim navedenim i drugim sličnim kombinacijama čitati ćemo puno toga u nadolazećim danima.

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
4 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Calvinphype

What To Do If A Dental Implant Falls Out?

avatar
Član
west 44

Može jedino na pleyki!!!

avatar
Član
LUTHER

bez obzira kakav bolid ima ferrari za ovu sezonu, mislim (iskreno se i nadam) da će biti vatreno, pogotovo od strane vettela… on na kraju sezone odlazi, tako da mislim da će ovu sezonu, bez obzira na broj utrka…. gristi na svakoj utrci po sistemu make it or break it… realno, nema kaj izgubiti… sigurno će davati maksimalno protiv svih… bilo bi fora da na neku foru i osvoji naslon, nemoguće al opet, nikad se ne zna…

avatar
Član
LHx6

Dođi u Merc protiv Hama. Bit će to nezapamćena sezona po 99% portala.