Carlos Sainz Sr. smatra kako će njegov sin iznenaditi tifose kada se sljedeće sezone pridruži Scuderiji.

Aktualni vozač McLarena potpisao je dvogodišnji ugovor te će iduće sezone u Ferrariju zamijeniti Sebastiana Vettela, no mnogi smatraju kako će tamo imati ulogu drugoga vozača iza Charlesa Leclerca. Prisjećajući se Carlosovog puta do vrha Formule 1, njegov otac, nedavno proglašen najboljim rally vozačem svih vremena, misli suprotno:

“Sretan sam zbog njega i vrlo ponosan. Naporno je radio kako bi došao do Ferrarija i vidio sam da je vrlo zadovoljan svojim izborom. Poseban je osjećaj obući Ferrarijev kombinezon i siguran sam da će to i on potvrditi kada dođe vrijeme.“

“Bio sam prilično strog otac, pogotovo kada je bio mlađi i morao balansirati između učenja i utrkivanja. Dolazili smo na natjecanja u Italiju, no nisam želio da zanemari školu. Bilo je mnogo utrka, no sretan sam što sam inzistirao da nastavi školovanje“, rekao je Španjolac.

“Sjećam se kada je tek počeo u kartingu, upozorio sam ga da će mu biti teško zbog prezimena koje nosi. Tako je sve krenulo. Ubrzo sam shvatio da posjeduje ogroman talent, samo sam mu pomogao da ga ostvari. Prezime nekada pomaže, a nekada i ne. Uvjeren sam da će iznenaditi navijače Ferrarija“, dodao je dvostruki svjetski prvak u reliju.

Sainz je prokomentirao i Charlesa Leclerca, novog momčadskog kolegu svoga sina:

“Jedan je od najboljih vozača u Formuli 1, možete vidjeti da je izuzetan vozač. Osobno ga baš i ne poznajem najbolje, no na stazi je vrlo brz, odličan je vozač.“

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o