Russell “pomalo ljubomoran” na kolege koji dobivaju priliku u top momčadima

Protekli tjedan obilovao je važnim objavama kad je vozačka križaljka za 2021. u pitanju. Sve je pokrenula najava Vettelovog odlaska iz Ferrarija, a slijedili su dogovori Ricciarda s McLarenom i Sainza s Ferrarijem. Sve je to pratio vozač Williamsa, George Russell, pa priznao da je pomalo ljubomoran na svoje kolege koji dobivaju mjesta u najjačim timovima.

Objava da će Sebastian Vettel na kraju godine napustiti Ferrari aktivirala je vozačku tržnicu u Formuli 1. Samo dva dana kasnije potvrđeno je da će Vettela u Ferrariju naslijediti Carlos Sainz Junior, dok će iz Renaulta put McLarena Daniel Ricciardo. Svi ti “transferi” obavit će se na kraju ove godine.

U razgovoru za Sky Sports, događanja je prokomentirao George Russell, aktualni vozač Williamsa, lani daleko najlošije momčadi na gridu. Prvak Formule 2 iz 2018. misli da će dolazak Daniela Ricciarda u McLaren biti odličan za njegovog sunarodnjaka Landa Norrisa. U sjeni Australčevog dolaska, mladi Britanac potpisao je ugovor i za sezonu 2021.

“Mislim da će Danielov prelazak u McLaren biti dobar, ma bit će odličan za Landa. On će uživati u tom izazovu borbe s jakim momčadskim kolegom. Mislim da je za Landa to win-win situacija, to je odlično za njega”, kaže Russell.

Kad je Ferrari u pitanju, George vjeruje da vozačka postava u sastavu Charles Leclerc – Carlos Sainz može nositi talijansku momčad u jednom dužem periodu.

“I momčad poput Ferrarija mora početi brinuti o svojoj budućnosti. S Charlesom i Carlosom, to bi potencijalno mogla biti njihova postava za sljedećih pet, šest, sedam godina. Mislim da je u bilo kojoj organizaciji stabilnost ono što ljudima treba, uz dvojicu mega vozača rame uz rame.”

“Također, za McLaren s Landom i Dannyjem… On ima još dobar broj godina u sebi, a Lando bi mogao biti u McLarenu četiri, pet ili šest godina. Sve to ima smisla iz te perspektive i to je uzbudljivo za sport”, ističe Russell.

A kad je njegova karijera u pitanju, ugovor s Williamsom veže ga do kraja 2021. No, on je dio Mercedesovog programa i nada se svojoj prilici u skoroj budućnosti. Priznaje da je pomalo ljubomoran na sve te aktivnosti na vozačkoj tržnici.

“Jasno, kad vidim svoje prijatelje u bolidima koji imaju potencijal osvajati Prvenstva, to me čini pomalo ljubomornim jer i ja bih želio biti gore, boriti se. Međutim, znam da dok god ću dobro voziti i raditi svoj posao najbolje što mogu, prilika će doći. Hoće li to biti iduće godine, za dvije, pet ili deset godina – trebalo bi se dogoditi.”

“Činjenica je da sam ugovorom vezan za Williams, ali nije nikakva tajna da ugovor imam i s Mercedesom. Njima pripadam i oni su moji menadžeri. U ovom trenutku sam koncentriran na posao koji je preda mnom. Mnogo je nagađanja, ali ne želim to komentirati. Vrijeme će pokazati”, zaključio je Russell.

Iako je prošle sezone bio jedini vozač u Formuli 1 koji nije osvojio niti bod u Svjetskom prvenstvu, George Russell je u slabašnom Williamsu uspio pokazati svoj potencijal i mnogi vjeruju da u njemu leži materijal za sami vrh Formule 1. Ostaje mu samo strpljivo čekati svoju šansu.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Russellu ne bi trebao biti problem da pričeka još jednu ili dvije sezone ako ga čeka siguran angažman u Mercedesu..ali zna se dogodit, tko “visi” na kraju “izvisi”..F1 je dinamična i nepredvidiva..stvari se znaju na brzinu promijeniti..nikad nitko tu nije 100% u nešto siguran.

mody

tek si dosao svoji naslov s willamsom probudi plavobijelog diva i pobjeduj, willams je dugo bio kanta, good job russell dozivjeli to jednog dana.

Panzer

Polako sinko,polako!

Related Posts