Kad su Ferrari i Sebastian Vettel najavili kraj suradnje po isteku ove sezone, mnogi su vidjeli Daniela Ricciarda kao njegovog izglednog zamjenika. Međutim, talijanska se momčad odlučila za Sainza mlađeg, a Ricciardo je dogovorio prelazak u McLaren. Ipak, kontakt Ferrarija i Australca je postojao…

Daniel Ricciardo napustit će momčad Renaulta na kraju ove godine, po isteku dvogodišnjeg ugovora, te se priključiti McLarenu. No, u igri je bio i Ferrari.

I kad je odlučio otići iz Red Bulla prije dvije godine, a prije nego je potpisao za Renault, Australac je razgovarao s čelnicima Ferrarija o eventualnom prelasku u Maranello. Mnogima se činilo da bi bilo logično sada dovesti Ricciarda u Ferrari, kad je potvrđeno da Sebastian Vettel neće potpisati novi ugovor. Međutim, ponovno se ta priča nije realizirala, iako Daniel potvrđuje da je kontakt postojao.

“Bilo je razgovora još prije nekoliko godina i to se nastavilo sve do danas. Neću to negirati, ali očito je kako se nikad nije ostvarilo. Svi kažu da bi to bio dobar spoj, zbog mog imena i okruženja iz kojeg dolazim, ali nastojim ne biti emocionalno uključen u bilo kakvoj vrsti situacija.”

“Vidim zašto se Carlos dobro uklapa u momčad pa ne gledam to na način: ‘Zašto nisu odabrali mene?’ Carlos je imao vrlo dobru 2019. Trenutno je vruća roba i pretpostavljam da se dobro uklapa tamo gdje je Ferrari sada”, izjavio je Ricciardo u razgovoru za CNN.

McLaren je želio Ricciarda 2018., ali je tada bio u značajno lošijoj poziciji nego danas pa se Australac odlučio za Renault. S obzirom na prošlu sezonu, možemo reći da je napravio pogrešan potez jer priča s francuskom momčadi do sada nije išla u željenom pravcu.

Ipak, Daniel ističe da odluka o prelasku u McLaren na kraju ove sezone nije donesena u jednom trenutku ili zbog nekog određenog faktora.

“Nije se dogodio jedan trenutak koji bi bio poput prosvjetljenja. Nisam u McLarenu vidio nešto što bi kreiralo takav trenutak, a nisam niti u Renaultu doživio trenutak koji bi mi rekao da moram otići. Nije to situacija crno ili bijelo.”

“Razgovori s McLarenom sežu još i prije 2018., a s vremenom su se nastavili. “Odluku nisam donio preko noći”, kaže Ricciardo.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član

.Koda ne znamo da svi vozači imaju menađere i da su stalno u pregovorima svi sa svima a pogotove Ferrari ima sve životopise svih vozača na stolu i sa svima pregovara.
čudo od vijesti

avatar
Član
Desmosedici

Tako je. Najsmješnije je ono kad me je nekoliko, biću blag pa reći neistomišljenika, ovdje pokušalo izrugivati kako je Ferrari eto pregovarao sa Ricciem i Sainzom prije nego je raskinuta suradnja sa Vettelom..kao sa Vettelom nisu ni pregovarali. Zaista smiješan pokušaj.