Organizatori Velike nagrade Velike Britanije nadali su se da će im vlasti izaći u susret i dozvoliti ulazak osoblja Formule 1 u Ujedinjeno Kraljevstvo bez primjene pravila o 14-dnevnoj karanteni, međutim u petak je Vlada potvrdila da od izuzeća neće biti ništa.

Odlukom britanskih vlasti, sve osobe koje će iz inozemstva željeti ući na prostor Ujedinjenog Kraljevstva moraju u 14-dnevnu izolaciju. Takva odluka jasno pokazuje da bi bilo neizvedivo organizirati VN Velike Britanije u srpnju u skladu s tim pravilom.

Napravljena je određena lista izuzetaka, no ne uključuje sportaše i sportske kolektive poput članova timova Formule 1. S obzirom na to da postoji želja da se vrhunski sport vrati na male ekrane, očekivalo se da bi Vlada mogla izaći u susret Formuli 1 i olakšati održavanje utrke na Silverstoneu, no ovo je veliki korak unatrag.

Ipak, šef Silverstonea Stuart Pringle još ne potpisuje kapitulaciju: “Svjestan sam da je ekstremno komplicirano osmišljavati ovakve stvari i pritom se boriti s rokovima, no uvjeren sam da naša Vlada razumije važnost ove industrije i ostajem optimističan da će se ipak pronaći razumno i pragmatično rješenje.”

Pravilo karantene Britanci planiraju razmatrati svaka tri tjedna, što znači da bi ga mogli i ukinuti do druge polovice srpnja kad bi utrka na Silverstoneu eventualno mogla biti održana. Ipak, sve to stvara mnogo nepoznanica, a Formula 1 i organizator moraju ranije početi s pripremom za Veliku nagradu. Definitivno se želi izbjeći scenarij u kojem bi organizatori napravili sve potrebne predradnje, a da utrka na kraju ne bude održana zbog obavezne izolacije svih sudionika.

Naravno, Formula 1 već ima i rezervne varijante. Spominje se neko vrijeme da bi Hockenheim mogao zamijeniti Silverstone, a jedna od opcija je i odlazak na Hungaroring odmah nakon utrka održanih na Red Bull Ringu, gdje bi sezona trebala biti otvorena početkom srpnja.

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Mali Ivica bi vas nešto upitao: čitajući ovdje na forumu ja sam shvatio da je Italija jedna neuredna nazadna zemlja, zemlja isto tako neurednih, neodgovornih i nesposobnih ljudi, koju je zbog toga poharao Corona virus..a da je GB visokoorganizirana zemlja, zemlja urednih, odgovornih i sposobnih ljudi, koja je zbog toga sve to spriječila..Što ćemo sad?..Hoće li biti derneka na Silverstonu..da se vijori Union Jack with number 44.

avatar
Član
mody

bez slverstonea je tesko zamisliti sezonu,,

avatar
Član
Huka

do prije korona virusa mnoge stvari je bilo nemoguće zamisliti, pa tako da ovo je samo desavanje u nizu. . .

avatar
Član
klepesina

onda i za Italiju iste mjere i tamo je korona samo reciprocitet nista drugo