Organizatori Velike nagrade Velike Britanije bili bi spremni prihvatiti promjenu termina održavanja utrke ili čak utrka. Umjesto u drugom dijelu srpnja, Formula 1 bi na Silverstone mogla doći kasnije u kolovozu, a prema pisanju The Timesa premijer Boris Johnson spreman je podržati održavanje natjecanja.

Održavanje Velike nagrade Velike Britanije prošlog je tjedna dovedeno u pitanje, nakon što su britanske vlasti donijele odluku da osoblje Formule 1 neće biti izuzeto pravila o dvotjednoj karanteni po ulasku na teritorij Ujedinjenog Kraljevstva.

Inače, Britanci su se nadali da bi Silverstone mogao ugostiti dvije utrke, 26. srpnja i 2. kolovoza, a sada je favorit za to mjesto u kalendaru mađarski Hungaroring. Ipak, organizatori britanskog Grand Prixa ne odustaju i nova je opcija kasniji termin u kolovozu.

“Imali smo naše originalne datume u drugoj polovici srpnja kojih smo se držali i o kojima smo razgovarali, međutim imamo i određeni stupanj fleksibilnosti za kolovoz. Ne mislim da će pronalazak datuma za Formulu 1 biti problem, ili čak dva datuma. Ono što trebamo je zeleno svijetlo od vlade, a za to će trebati vremena.”

“U pogledu perioda koji nam treba za pripremu staze, bez prisutnosti navijača on je relativno kratak. Prilično je mnogo planiranja određenih mjera zbog virusa COVID-19 i to je za nas neistraženo područje, ali sve će ići kroz našu fiksnu infrastrukturu”, kaže direktor Silverstonea Stuart Pringle.

Pomicanje Velike nagrade Velike Britanije na kasniji datum dalo bi priliku za ublažavanje mjera ili dogovor s vlastima oko izuzeća za osoblje Formule 1.

“Mislim da Formula 1 kao prvenstvo treba to izuzeće. Moraju znati na čemu su jer moraju planirati. Riječ je o golemoj logističkoj operaciji i moraju povezati niz datuma, osmisliti plan putovanja koji će funkcionirati.”

“Razloga za optimizam ima jer ako se pomaknemo u kalendaru, moglo bi biti lakše. Kolovoz bi nam mogao dati nešto više sigurnosti, ali ključno bi bilo da se razjasni situacija karantenom i prije toga. Timovi moraju znati što je prije moguće”, poručio je Pringle.

Dobar znak za utrku na Silverstoneu mogao bi biti tekst objavljen u The Timesu u ponedjeljak navečer, prema kojem je premijer Boris Johnson odlučan pomoći održavanju dviju planiranih utrka te je pokrenuo proces da se taj projekt i realizira.

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Što je s British dernekom..with number 44?..i molim admina da me ne briše..ne vidim razloga osim moguće pristranosti.

avatar
Član
mody

koliko ce biti utrka ovesezone gdje je kalendar???????

avatar
Član
LHx6

Mody di ovaj svijet ide? Lijepo si im rekao 2020. prekrižena.

avatar
Član
mody

cijelu sezonu treba postopned bernie je u pravu,, pola utrka nece biti