Formula 1 došla je još korak bliže otvaranju nove sezone Svjetskog prvenstva početkom srpnja. Planovi da se 5. i 12. srpnja održe dvije utrke na stazi Red Bull Ring dobili su odobrenje austrijskih vlasti.

Velika nagrada Austrije već se neko vrijeme smatra idealnom utrkom za start nove sezone Formule 1, uz pridržavanje novih pravila i strogih mjera zaštite od širenja virusa COVID-19.

Čelnici Formule 1 isticali su prošlih tjedana kako im je želja stvoriti svojevrsnu izdvojenu biosferu u kojoj će osoblje timova i organizatora biti izolirano od vanjskog svijeta. Red Bull Ring kao staza koja ima sve potrebne objekte, a pritom se ne nalazi blizu nekog većeg grada, istaknut je kao logičan izbor za start sezone. Posebno s obzirom na činjenicu da je Austrija vrlo uspješno suzbila širenje virusa.

Tako se razvila želja za održavanjem dviju utrka u Austriji, 5. i 12. srpnja. Održani su brojni razgovori između Formule 1, šefova Red Bull Ringa i lokalnih vlasti te je napravljen sigurnosni plan. Ranije ovog tjedna austrijski ministar zdravstva Rudi Anschober najavio je kraj evaluacijskog procesa i kako prenose austrijski mediji, Vlada je dala zeleno svijetlo za održavanje dviju utrka.

Prema pisanju ORF-a, u narednim danima trebale bi biti osigurane završne potvrde lokalnih vlasti, no u svakom slučaju, ne očekuje se da bi išta moglo stati na put održavanju utrka. Svi sudionici utrke trebali bi doputovati u vojnu zračnu luku pored staze, a bit će i testirani na koronavirus.

Očekuje se da bi Formula 1 vrlo brzo trebala i službeno potvrditi raspored utrka u europskom dijelu sezone. Nakon starta Svjetskog prvenstva u Austriji, sljedeća po redu mogla bi biti Mađarska 19. srpnja, a nakon toga dvije bi utrke trebao ugostiti britanski Silverstone.

11
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
9 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
6 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
F1 fan

Napokon dobre vijesti.. jedva čekam tu neobičnu sezonu

avatar
Član
Desmosedici

Na ovoj slici Red Bull ringa možete lijepo vidjet što su napravili od bivše parabolične krivine prije startno-ciljnog pravca. Prije je to bila široka parabolika, bolidi su išli po njoj u dosta širokom luku i nije bilo problema sa izlijetanjem preko pasica. Sada je to pretvoreno u dva “slomljena” zavoja povezana malim padajućim pravcem sa velikim visinskom razlikom između ta dva zavoja. Kad bolid dođe velikom brzinom u onaj gornji zavoj, koji je usto nepregledan..slijepi zavoj..tada ga centrifuga izbaca na pasice..tu bolidi često izlijeću izvan gabarita staze, u kvalama zbog toga gube postignuti rezultat a često se oštećuje i bolid..opet… Read more »

avatar
Član
mody

pa to je dobro stazw je neravna nije lako voiziti ns njoj kao na tilkederomima osterichring je bio jos opasniji,,,

avatar
Član
Desmosedici

..e to baš nije dobro..stara parabolika je bila dosta dobro riješena, bolid je išao kroz nju velikom brzinom ali nije skakao na pasice niti izlijetao sa staze.

avatar
Član
Desmosedici

..a koje sreće da vrate staru trasu Ostereichringa, onaj dio iza brežuljka, na ovoj slici skroz lijevo, ne vidi se..naravno i taj dio treba rekonstruirat prema današnjim standardima širine piste i sigurnosti.

avatar
Član
mody

bila je prebrza pogotovop onaj gore hairpin 1 zavoj ograda zadnmji nagnut ograda,,,, nece nikad vratit tu trasui nesto su 2017 gpovorili, tesko ne bi bilo pretjecanje bila bi prebrza ovako ima caka nizbrdice uz rodece,,, bolje da seta s staze teska je staza sta bi ti da je svaka staza abudabi,,, sumnjam dacega renovirat,,, usko je iza brda,,,, 1987 zafnji pit vozen orginal, i onda od 97 do 2003 a1 ring i sada od 2015red bul ring lani je bila super utrka

avatar
Član
west 44

Pa gdje ćeš ti s njim mody ,on vozio po toj stazi!!!

avatar
Član
Desmosedici

Biću skroman..recimo šetao.

avatar
Član
LHx6

Toliko si brzo šetao da si poskakivao po pasicama i sad nam to prenosiš iz prve ruke.

avatar
Član
Mike-ferrari

Samo ignore lego i bice sve kako treba

avatar
Član
LHx6

Još su mu i stavili više goriva da ne skine aktualne F1 vozače.