Silverstone spreman ugostiti više Grand Prix utrka u 2020.

Iz uprave staze Silverstone poručuju da bi tijekom ove godine bili spremni odraditi i nekoliko Grand Prix utrka za Svjetsko prvenstvo Formule 1, a pritom ne isključuju mogućnost da se za neku od tih utrka primijeni suprotni smjer vožnje.

U jeku pandemije koronavirusa svijet Formule 1 priprema se za različite scenarije. Prvih osam utrka već je odgođeno ili otkazano, a kada će utrkivanje krenuti velika je nepoznanica.

Kad sezona uistinu krene, veliko je pitanje koliko će imati utrka i kada će završiti. Prema nekim idejama, sezona bi mogla ozbiljno zagaziti u prosinac, a možda čak i u prvi mjesec sljedeće godine. Također, jedan od prijedloga za popunjavanje kalendara većim brojem natjecanja je održavanje više utrka na istoj stazi.

Kad je Velika nagrada Velike Britanije u pitanju, inače planirana za održavanje 19. srpnja, organizatori su najavili da odluku o održavanju ili odgodi moraju donijeti do kraja travnja. Međutim, bez obzira u kojem terminu će se Grand Prix održati, bili bi spremni i na domaćinstvo većem broju utrka.

“Želim poručiti Formuli 1 da smo spremni surađivati s njima na koji god način oni smatraju da je u najboljem interesu Prvenstva. Većina timova smještena je nadomak staze, tako da operativno bi bilo prilično jednostavno održati veći broj utrka.”

“Imamo fiksnu infrastrukturu, djelatnici bi mogli odlaziti kućama i gotovo svaku večer spavati u svojim krevetima. Ako bismo tako mogli pomoći, bio bih vrlo zadovoljan. Bio bih oduševljen da to napravimo i napravit ćemo što se god će se tražiti od nas”, poručuje izvršni direktor Silverstonea Stuart Pringle u razgovoru za Sky Sports News.

Na pitanje razmatra li se možda, za eventualnu drugu utrku na Silverstoneu, vožnja stazom dugačkom 5891 metar u suprotnom smjeru, Pringle kaže da to nije isključeno.

“Nije to tako luda pomisao. Nemamo licencu za vožnju u drugom smjeru, ali ovo su izvanredna vremena i pretpostavljam da treba donositi i izvanredne mjere.”

“Ništa nije isključeno, ali pričekajmo prvo kako će izgledati sljedeća četiri tjedna. Teška je ovo situacija za Formulu 1. Oni ne prate što se događa samo u Velikoj Britaniji, već što se događa u cijelom svijetu i kako se mogu organizirati putovanja”, dodao je Pringle.

Neki drugi sportski događaji u Velikoj Britaniji, poput primjerice legendarnog Wimbledona već su otkazani, a hoće li takva sudbina zadesiti i Veliku nagradu u Formuli 1, znat ćemo za nekoliko tjedana.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
svakako

Može ali na onoj staroj konfiguraciji staze

Ova s novim dijelom je za k

Desmosedici

Bilo bi bolje da za promjenu aktiviraju onaj stari dio staze po kojem se sada ne vozi nego da mijenjaju smjer. Silverstone je najpraktičniji jer su sjedišta većine momčadi tu okolo po Engleskoj..Ferrari, Alfa Sauber i Alpha Tauri su jedine neengleske momčadi.

mody

štace 8 utrka na jednoj te istoj stazi—glupo ti nije prvenstvo

mody

sezona ce biti kada?nista u ovoj 2020 zaborabite

LHx6

Daj nam reci i brojeve lota

mody

kazi mi gdjed ase vozi kad svijetom vlada pandemija

LHx6

Oni rade na tome i očito ima mogučnosri jer da su došli kao i ti do zaključka da nema onda bi odustali.

Ja se nadam da če nešto napraviti. Da je ukupno manje utrka i da je na nekim stazama više utrka meni je to bolje nego otkazivanje sezone.

Related Posts