Zajednica Formule 1 u ova teška vremena nastoji na razne načine pomoći zdravstvenim sustavima u borbi s pandemijom koronavirusa. Momčadi su već na ovaj ili onaj način uputile svoje resurse ili pomoć, a dugačkoj listi onih koji daju svoj doprinos pridružili su se Pirelli i bivši McLarenov šef, Ron Dennis.

Nakon 28 sezona na kormilu McLarena i ukupno 17 osvojenih titula, Ron Dennis se 2009. godine povukao s te pozicije, a 2017. konačno prodao svoj udio u momčadi. Britanski biznismen, u ovim teškim trenucima za britansko zdravstvo, odlučio je pomoći pokrenuvši stranicu salutetheNHS.org i doniravši milijun funti za prehranu zdravstvenih radnika iz svoje zaklade DreamChasing.

“Naš je cilj dostaviti milijun obroka u tri mjeseca tamo gdje je najpotrebnije, u epicentar borbe protiv COVID-19 virusa. Aplaudiramo velikim naporima svih pojedinaca i organizacija koje su stale iza heroja iz NHS-a, koji su na prvoj liniji. Svi smo u ovome zajedno.”

“Pozivam poslovnu zajednicu i istaknute poslovne ljude da se uključe podržavajući salutetheNHS.org kako bismo ostvarili naš ambiciozan cilj”, poručuje Dennis.

U pomoć zdravstvenom sustavu svoje zemlje priskočio je i Pirelli, dobavljač guma za Formulu 1. Poznato je da Italija predstavlja jedno od najvećih žarišta pandemije koronavirusa, a Pirelli ima sjedište u Lombardiji, jednoj od najteže pogođenih regija.

Slavni Pirellijev kalendar stavljen je na čekanje tek drugi put u povijesti, a 100 tisuća eura donirano je za borbu protiv koronavirusa. Ukupno je Pirelli donirao više od milijun eura prikupljajući medicinsku opremu. Pirellijev šef za F1 program, Mario Isola, volontira kao djelatnik hitne pomoći. U tome sudjeluje već preko tri desetljeća.

“Utrkivanje je možda privremeno stalo, ali mi u Pirelliju marljivo radimo kao i inače. Ne samo naše redovne poslove, već pomažemo nositi se s izazovom u kojem smo se našli svi zajedno.”

“Iz mog kuta gledanja, odrađujem volonterske smjene u hitnoj pomoći kao i ranije, radim što mogu kako bih pomogao. Koronavirus je prisutan u Italiji, ali to ne znači da ljudi ne obolijevaju i od drugih bolesti, a volonteri su u bilo kojoj ulozi još potrebniji”, rekao je Isola.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o