Pandemija koronavirusa nastavlja remetiti planove sportaša i sportskih kolektiva, a svijet automobilizma nije iznimka. Odgađaju se natjecanja na razini svjetskih i europskih prvenstava, a isto je morao učiniti i zagrebački “AK Ina Delta” sa svojim priredbama koje su se trebale održati u svibnju i lipnju.

Tradicionalno, Auto klub INA Delta iz Zagreba u svibnju je organizirao međunarodnu brdsku utrku “Nagradu Stubičkih toplica”, a u prvoj polovici lipnja “INA Delta Rally”. Budući da pandemija koronavirusa još uvijek ne jenjava, organizatorima nije preostalo ništa drugo nego odgoditi ta natjecanja.

“Sagledavajući i ocjenjujući stanje u Europi, Hrvatskoj i susjednim zemljama, smatramo da nije realno da se u ranije planiranim terminima organiziraju naše sportske priredbe.

Sukladno tome i obavljenim prethodnim konzultacijama s nacionalnim savezima HAKS i AŠ2005, o čemu je upoznat i Gradski ured za sport i mlade Grada Zagreba, Upravni odbor Auto kluba „INA Delta“ Zagreb, je na telefonskoj sjednici održanoj 5. 4. 2020. donio službenu odluku kojom potvrđuje odgodu planiranih priredbi i traži upis promjene termina održavanja u kalendarima autosportova HAKS-a za 2020, nadajući da će se do tada stanje zaraze koronavirusom smiriti”, stoji u priopćenju predsjednika kluba Berislava Čegelja.

Spomenuta natjecanja trebala bi se održati u sljedećim terminima.

1. „ZAGREB OPEN – 27. NAGRADA STUBIČKIH TOPLICA“, međunarodna brdska auto utrka (FIA-CEZ Historic, PH, PSLO i kandidat za FIA-IHHC i FIA-HHCC), novi datum održavanja: 4/6. rujna 2020.

2. „ZAGREB OPEN – 46. INA DELTA RALLY“, međunarodni auto rally (FIA-ERT, FIA-HRR, PH, PSLO i kandidat za FIA-ERC), novi datum održavanja: 24/26. rujna 2020.

Također, naknadno će biti određen datum održavanja međunarodne kronometar i autoslalom utrke “Brzi i žestoki 2020”, koja se boduje za FIA CEZ, PH i OPZ.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o