S obzirom na činjenicu da vozače u 2020. očekuje jedna “sprint sezona” s manjim brojem utrka od planiranog, Renaultov Esteban Ocon ističe da će svako eventualno odustajanje biti izuzetno skupo.

Vodstvo Formule 1 objavilo je u ponedjeljak okvirni plan za održavanje utrka tijekom 2020. Cilj je otvaranje sezone početkom srpnja u Austriji, a onda do prosinca održavanje 15 do 18 utrka, ovisno o mogućnostima.

Sezona koja se trebala sastojati od rekordne 22 utrke tako je značajno reducirana, a manji broj utrka mogao bi utjecati na pristup vozača. Novi Renaultov vozač, Esteban Ocon, istaknuo je da će najvažnije biti izbjegavanje odustajanja.

“Neće tu biti nikakvih ‘joker’ rezultata, nema mjesta odustajanjima. Bit će vrlo važno završiti sve utrke, osvojiti sve bodove koji su dostupni i doći do cilja.”

Proteklih dana dosta se potencirala teza da bi zbog manjeg broja utrka ova sezona mogla izgubiti na važnosti, odnosno da osvajanje tog Prvenstva nije jednako vrijedno onome s 20 ili više utrke.

Ocon je po tom pitanju sličnog mišljenja kao Ferrarijev Sebastian Vettel: “Što ćemo više utrka odvoziti, tim bolje za Prvenstvo, ali slažem se da je Prvenstvo valjano ako se odradi deset ili više dobrih utrka. Dovoljan je to broj, a svi imaju jednake uvjete i mogućnost pokazati tko je najbolje, a tko nije.”

Plan Formule 1 je održavati ljetne utrke u Europi, nakon toga na red dolaze Azija i Amerika, a finale sezone bilo bi u prosincu, kada bi se održale utrke na srednjem istoku – Bahrein i Abu Dhabi.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o