Mercedes i „University College London“- UCL rade na proizvodnji pomagala za disanje koji su jednostavniji od respiratora te se nadaju da će njihova pomagala smanjiti broj pacijenata na intenzivnoj njezi. Mercedesovi F1 inženjeri su zajedno s inženjerima i kliničarima sa „University College London“ napravili uređaj koji opskrbljuje pluća kisikom bez potrebe za respiratorom.

Univerzitetska bolnica London – UCLH već ispituje 40 uređaja i ako se ispitivanja pokažu uspješnima, Mercedes planira proizvoditi 1000 uređaja dnevno u svojoj tvornici. Uređaj je već dobio odobrenje za upotrebu od strane regulatorne agencije za lijekove i zdravlje. UCLH-ov savjetnik za kritičnu njegu, profesor Mervyn Singer, rekao je za BBC:

„Ovi uređaji su na pola puta između jednostavnih maski za kisik i invazivne mehaničke ventilacije koja zahtijeva da pacijenti budu pod sedativima. Oni će pomoći u spašavanju života tako što će osigurati da se respiratori, koji su ograničeni resurs, koriste samo za najteže pacijente.“

Andy Cowell, generalni direktor Mercedesovog pogona visokih performansi, dodao je: „Zajednica Formule 1 pokazala je impresivan odgovor na poziv za podršku. S ponosom smo stavili naše resurse na uslugu UCL-a kako bi se uređaj “CPAP” isporučio po najvišim standardima i u najbržem mogućem roku. Suradnja je također uključivala Oxford Optronix, tvrtku koja je za uređaje proizvela monitore kisika.”

Plan je da se počne proizvoditi sljedeće nedjelje nakon dobivanja odobrenja od regulatornog odjela.

Photo: Sky News

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
klepesina

Merc sve stize napravit najbolji auto u f1 i pomoc narodu svaka cast momci

avatar
Član
parazit

To je znak koliko je F1 napredna i inovativna, i kako treba takva i da ostane, a ne da se pretvori u serijsko štancanje bolida poput IndyCar ili NASCAR. Bravo F1!!

Nemam ništa kontra navedenih serija ili sličnih, ali unatoč svemu čovjek treba da ostane čovjek, i F1 treba da ostane F1….. koliko god to bilo teško ili lagano…..

avatar
Član
Desmosedici

Tako je..F1 mora sačuvat svoj gen, a to su stalne inovacije upotrebljavajući najnapredniju tehnologiju..tko to ne može pratit neka odustane..ne treba se igrat socijalizma da bi opstale siromašne momčadi..grid se može popunit i na druge načine..sa sestrinskom momčadima, sa trećim bolidom..nažalost to je tako, ali to pokreće svijet..drugačije ne može..ili da svi potonu u sivilo..Gdje to vodi?