Američka momčad koja bazu ima u britanskom Banburyju, poslala je većinu svojih djelatnika na prisilni odmor dok ne prođe kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa, a Kevin Magnussen i Romain Grosjean pristali su na smanjivanje plaća u ovom kriznom razdoblju.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva poslovnim subjektima nudi financijsku pomoć u vidu pokrivanja 80 posto plaće svakog radnika koji je na prisilnom dopustu, uz ograničenje maksimalnog iznosa od 2500 funti po radniku. McLaren, Williams, Racing Point i Renault već su ranije poslali svoje radnike na dopust, a listi se sada priključio i Haas.

Ključno osoblje američke momčadi nastavlja raditi uz smanjivanje mjesečnih primanja, a na rezove su pristali i vozači, Kevin Magnussen i Romain Grosjean. Osim u spomenutoj britanskoj bazi, Haas ima djelatnike u SAD-u i Italiji, no nije potvrđeno što je s njihovim aktivnostima.

Jasno je da sezona Formule 1 neće krenuti prije kraja lipnja ili čak početka srpnja, što se u ovom trenutku čini kao najbolja moguća opcija. Pandemija koronavirusa odgodila je ili otkazala prvih devet utrka sezone, a vodstvo Formule 1 već je donijelo niz mjera koje bi momčadima trebale olakšati ovu krizu. “Ljetna stanka”, koja je prebačena na proljetne mjesece, produžena je s tri na pet tjedana.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o