Vozač Alpha Taurija Pierre Gasly izjavio je kako se nada otvaranju sezone na stazi Paul Ricard na kojoj se vozi utrka za VN Francuske.

Iako je trenutno otkazano prvih osam utrka, pa bi otvaranje sezone 2020. trebalo biti na VN Kanade, prilično je izvjesno kako će i ta utrka biti odgođena. Službenu potvrdu ćemo vjerojatno dobiti u utorak tijekom poslijepodneva pa se stoga upravo VN Francuske nameće kao sljedeća opcija.

O tome je nekoliko riječi rekao vozač Alpha Turija koji je trenutno u Dubaiju gdje očekuje rasplet situacije s koronavirusom u Europi.

“Osobno, volio bih kada bi prvenstvo počelo što prije, no trenutno je situacija takva kakva je,” započeo je Gasly.

“Početak sezone za sada je planiran na VN Kanade, no ukoliko se i ta utrka odgodi otvaranje bi bilo na mojoj domaćoj utrci u Francuskoj što bi za mene bilo doista fenomenalno i doista se iskreno tome nadam.”

Ipak, Francuz naglašava kako se u trenutnoj situaciji malo toga može predvidjeti u tako dalekom roku, a osvrnuo se i na komentar nekadašnje alfe i omege Formule 1, Bernija Ecclestonea koji smatra kako bi u skraćenom prvenstvu koje bi sačinjavalo desetak utrka Hamilton bio veliki favorit.

“Stvari se u Europi i svijetu mijenjaju prilično brzo pa je dosta nezahvalno predviđati i prognozirati kako će se stvari razvijati.”

“Što se tiče Bernijevog predviđanja, o tome biste nešto više trebali upitati Lewisa. Moje je mišljenje kako on u svakom slučaju ima dovoljno iskustva i vozačke kvalitete za osvajanje sedmoga naslova.” zaključio je Francuz.

 

 

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

haha svaki put druga utrkas e odgada ui frabcuskoj vlada pandemija kioja je sljedeca silverstone sumnjam hungarorin suimnjam,…. nema nista od sezone bye b ye

avatar
Član
johhan peacedohan

Ja sam optimista i imam osječaj da će se prva utrka odvesti petog mjeseca, mimo kalendara. Usttvari pojma nemamsamose nadam.