Poput brojnih sportskih događaja diljem svijeta, i utrke Formule 1 našle su se na udaru zbog širenja koronavirusa. Organizatori Velike nagrade Bahreina odlučili su zaustaviti prodaju ulaznica za drugu utrku sezone.

Osim odgode Velike nagrade Kine, odakle je epidemija krenula, Formula 1 za sada odolijeva koronavirusu i kako sada stvari stoje, prve tri utrke sezone trebale bi se održati prema prvotnome planu.

Međutim, organizatori druge utrke Svjetskog prvenstva, Velike nagrade Bahreina, privremeno su obustavili prodaju ulaznica upravo zbog procjene aktualnog stanja sa širenjem koronavirusa. Najavljuju da će dodatni kontingent ulaznica biti pušten u prodaju ako okolnosti to dozvole, ali da su čak spremni i na povrat novca onima koji su ulaznice već kupili, ako će biti potrebno smanjiti broj publike na stazi.

Nisu željeli objaviti koliko je ulaznica za sada prodano, ali poručuju da im je najvažnije imati sigurnu utrku te da surađuju s državnim tijelima u pogledu zaštite od širenja virusa.

“Zbog kontinuiranog širenja, objavljujemo da ćemo prodaju ulaznica za Grand Prix obavljati u fazama, u skladu s naputcima o socijalnom distanciranju. U stalnoj smo komunikaciji s FOM-om i zdravstvenim institucijama, pratit ćemo razvoj događaja i pustiti u prodaju dodatne ulaznice ili vratiti novac ljudima koji su ih kupili, ovisno o okolnostima i preporukama stručnjaka.”

“Mjere predostrožnosti već su na snazi, a radimo i na uvođenju različitih mjera javnog zdravstva, kako bi naša utrka bila sigurna za sve gledatelje, timove i radnike na stazi.”

“To podrazumijeva preglede na ulazima, specijalističke medicinske objekte na stazi, povećan broj sanitetskih objekata, mjesta za pranje ruku, informacijskih punktova za navijače, a na snazi će biti i specijalan protokol pojavi li se sumnja na slučaj zaraze virusom COVID-19”, stoji u priopćenju.

Utrka je već došla pod znak pitanja zbog ograničenja putovanja za osobe koje su u posljednjih 14 dana bile u rizičnim područjima, kao što su Italija ili Japan.

Ograničen je i broj letova iz Dubaija prema Bahreinu, što je uvijek bila popularna ruta timovima na putu iz Melbournea prema stazi Sakhir. Iz organizacija utrke poručuju kako u suradnji s vlastima poduzimaju sve kako se timovi ne bi našli u problemima pri ulasku u zemlju.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

otlazat cesi ova utrka,, osobno za mene bahrein kina vietnam nisu dobre staze f1 počinje teku vnnizozemske

avatar
Član
LHx6

Kina je imala jako dobre utrke. Da ne spominjem većini omiljenu 2007. ;). Bahrein je ponudio dobre duele kroz godine.