Nakon što je odgođeno ili otkazano prvih sedam utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 2020, radi izbijanja pandemije koronavirusa odgođena je i utrka za VN Azerbajdžana u Bakuu.

Start nove sezone Formule 1 ponovno je odgođen. Postojala je nada da bi Svjetsko prvenstvo moglo krenuti 7. lipnja u glavnom gradu Azerbajdžana, ali u ponedjeljak su organizatori objavili da se utrka odgađa.

Budući da nema nikakvih naznaka smirivanja krize uzrokovane koronavirusom, promotori utrke u Bakuu zaključili su da nema smisla forsirati održavanje utrke početkom lipnja. Riječ je o uličnoj utrci, radovi na pripremi staze trebali bi početi uskoro, a diljem svijeta i dalje vlada velika nesigurnost zbog širenja virusa.

Velika nagrada Australije vjerojatno neće biti održana ove godine, utrka u Monte Carlu definitivno je otkazana, a Bahrein, Vijetnam, Kina, Španjolska i Nizozemska još uvijek imaju status odgođenih utrka. Organizatori VN Azerbajdžana također se nadaju novom datumu za održavanje utrke u drugom dijelu godine.

“Nakon duge rasprave s Formulom 1 i FIA-om donijeli smo odluku o odgodi utrke za VN Azerbajdžana. To je rezultat globalne pandemije COVID-19 i preporuka stručnjaka te uz savjetovanje s vlastima. Na prvom mjestu nam je sigurnost građana Bakua, članova momčadi, sudaca uz stazu te svih navijača koji bi došli na utrku.”

“Razočarani smo zbog ovakvog ishoda događaja te nastavljamo raditi zajedno s FIA-om i F1 na tome da organiziramo utrku krajem godine. Sve ulaznice koje su dosad prodane nastavljaju vrijediti i za novi termin održavanja utrke,” službena je obavijest organizatora utrke u Bakuu.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Emil

1, 2, 3 … izgubljeni! Ima nas još!

avatar
Član
mody

ma nece se vozziti ove godine nitijedna utrka kako je krenulo VIRUS SE ŠIRI bitićve milijuni oboljelih