Generalni direktor Formule 1 Chase Carey, objavio je još jedno očitovanje oko najnovije situacije sezone Formule 1 s obzirom na epidemiju koronavirusa.

Tijekom proteklog tjedna, Formula 1, deset F1 timova i FIA okupili su se i poduzeli brze, odlučne akcije kao dio našeg početnog odgovora na pandemiju COVID-19. Iako trenutno nitko ne može biti siguran kada će se situacija poboljšati, poboljšat će se sigurno i kad se to dogodi, bit ćemo spremni ponovno voziti.

Svjesni smo da postoji značajan potencijal za dodatne odgode trenutačno zakazanih utrka, no mi i naši partneri u potpunosti očekujemo da sezona počne ovog ljeta, s izmijenjenim kalendarom između 15 i 18 utrka.

Kao što je ranije najavljeno, iskoristit ćemo ljetnu pauzu za utrke, a predviđamo da će se krajnji datum sezone proširiti izvan prvotnog završnog datuma 27.-29. studenog.

Ovakva fleksibilnost nudi priliku za razvoj sporta, eksperimentiranje i isprobavanje novih stvari. To može uključivati ​​inicijative poput širenja naše esports platforme, razvijanja inovativnijih sadržaja poput Netflixove ‘Drive to survive’ serije i drugih kreativnih načina za postizanje trajne vrijednosti za sponzore, partnere, promotore utrka, timove i navijače – dakle, cijeli ekosustav našeg fantastičnog sporta.

Uvjereni smo da će sve ove nevolje proći i da ćemo vidjeti bolje dane uskoro, a kad se to ostvari, pobrinut ćemo se da se svi koji ulažu u ovaj sport na svim razinama osjećaju nagrađenima.”