Nakon što je Ferrari promijenio pristup predsezonskim testiranjima u odnosu na prošlu godinu, Charles Leclerc je izjavio kako je brzina Ferrarijevog bolida očekivana.

Prošle sezone je Ferrari bio najbrži u predsezonskim testiranjima, ali su vrlo brzo shvatili da nisu momčad koji je u prednosti. Ferrari je svoju prvu pobjedu ostvario tek na VN Belgije kada je Leclerc bio najbrži.

Na upit novinara je li očekivao da će postići bolja vremena na testiranjima u Barceloni, Leclerc je odgovorio:

”Ne nisam. Prošle sezone smo počeli vrlo dobro te smo vjerovali da imamo odličan bolid, ali smo onda na prvoj utrci shvatili kako stoje stvari. Ove sezone je pristup bio drugačiji, fokusirali smo se na sebe, ali znamo da su Mercedes i Red Bull vrlo dobri.”

”Ove sezone bi trebali zbog toga biti spremniji u Melbourneu da nam se ne ponovi prošla godina,” rekao je.

Leclerc nije htio ništa otkriti po pitanju performansi Ferrarija te je rekao da ćemo morati pričekati do utrke u Australiji kako bi vidjeli pravo stanje stvari.

„Teško je reći, svi imaju svoje programe tijekom zimskih testiranja. Ne znamo koliko su potencijala druge momčadi iskoristile niti koliko su goriva imali u bolidu. Mi smo zadovoljni poslom koji smo obavili i naučili smo dosta toga. Morat ćemo pričekati Melbourne da vidimo razliku između nas i ostalih,“ zaključio je Leclerc.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
svakako

Sporiji su 8 sekundi po krugu

avatar
Član
LHx6

Mercedes je malo odao brzinu s onim Bottasovim krugom ispod 1.16 jer sva ostala vremena i njega i Hama su iznad 1.16 kao i konkurencije. Rekao bi da RB uvijek najviše skriva brzine. Ferrari prošle godine nije ništa skrivao i onda je bio debakl na početku. Iako ne navijam za Ferrari nadam se da ovaj put skrivaju brzinu i da ćemo gledati troboj.