Horner: Honda je ono što nam je nedostajalo u posljednjih nekoliko godina

Momčad Red Bulla odlučna je ove godine zaprijetiti Mercedesu u borbi za naslov prvaka, a Christian Horner poručuje da bi Honda mogla biti tajno oružje Bikova.

Svoju posljednju titulu Red Bull je osvojio 2013., a nakon toga je krenula hibridna era, koja je donijela Mercedesovu dominaciju. Sezona pred nama bit će posljednja prije nove velike promjene pravilnika, a u Red Bullu smatraju da imaju sve potrebno za borbu s Mercedesom.

“Mislim da imamo vrlo snažan tim. Naša vozačka postava, naša ekipa, snaga i širina koju posjedujemo unutar momčadi, a ja mislim da je i naš dobavljač motora ključan faktor”, izjavio je šef Red Bullove momčadi Christian Horner.

Prošla sezona bila je prva sezona suradnje Red Bulla i japanskog proizvođača motora, a može se reći da je rezultatski bila uspješna. Prethodno su Red Bullove bolide pokretali Renaultovi motori, no suradnja je pukla na kraju 2018.

“Upravo je to bio sastojak koji nam je nedostajao u posljednjih nekoliko godina, a mislim da se odnos s Hondom doista razvio tijekom prošle godine, uzevši u obzir tri pobjede koje smo ostvarili i pole pozicije koje smo ostvarili.”

Sve tri pobjede za Red Bull u 2019. potpisao je Max Verstappen – u Austriji, Njemačkoj i Brazilu. Nizozemac je nedavno potpisao dugoročni ugovor i spreman je voditi svoju momčad na još veću razinu, a Horner potvrđuje da ciljevi iz sezone u sezonu rastu.

“Na ulasku u drugu godinu suradnje s Hondom, uz kontinuitet i činjenicu da je pogonska jedinica sada bolje integrirana u našu šasiju, naravno da očekivanja rastu i da su ove godine naši ciljevi postavljeni vrlo visoko. To je izazov.”

“Znamo da nas čekaju žestoki protivnici i odlični natjecatelji, ali mislim da imamo snagu i širinu u našoj momčadi da bismo ove godine bili ozbiljni izazivači za naslov”, poručio je Horner.

Related Posts