Hrvatski auto i karting savez u završnim je pripremama za pokretanje službenih natjecanja i prvenstva u digitalnom motorsportu, a kao uvod tome, u nedjelju 22. ožujka održat će se utrka profesionalnih hrvatskih automobilista “Kreator Gaming Pro Cup” uz izravni prijenos na Kreator TV-u.

Epidemija koronavirusa zaustavila je svijet sporta, a automobilisti pritom nisu iznimka. Kako na globalnom planu, tako i u Hrvatskoj, zaustavljena je automobilistička sezona, a jurilice negdje u garažama čekaju bolje dane. Upravni odbor Hrvatskog auto i karting saveza prekinuo je natjecateljsku sezonu minimalno do 1. svibnja.

Izvjesno je da u narednih barem mjesec do dva neće biti nikakvih automobilističkih natjecanja, barem ne u fizičkom obliku na trkaćim stazama, ali sasvim suprotno vrijedi za svijet digitalnog motorsporta, koji u novonastaloj situaciji doživljava veliki uzlet.

Ljudima se preporučuje da u što većoj mjeri ostaju kod kuće i izbjegavaju javna okupljanja, no okupljanja u virtualnom svijetu video igara više su nego dobrodošla, a virtualno utrkivanje, odnosno digitalni motorsport, jedan je najpopularnijih oblika natjecanja.

Diljem svijeta ta je disciplina uzela maha, a sada smo sve bliže prvim službenim natjecanjima i prvenstvu u digitalnom motorsportu na razini Hrvatske.

“Sport nije stao i mi ovih dana intenzivno dovršavamo pravilnike za digitalni motorsport. Očekujem da će kroz nekoliko tjedana krenuti sezona Prvenstva Hrvatske u dvije discipline – Gran Turismu i iRacingu”, rekao je predsjednik HAKS-a Davorin Štetner.

“Radimo na tome da sve utrke budu prenošene uživo na televiziji, na YouTube-u, Facebooku i svim ostalim dostupnim kanalima. Vjerujem da će se uključiti veliki broj trkača jer ovo je sada jedini sigurni oblik druženja i ovo je trenutak u kojem digitalni motorsport može napraviti puno u svijetu”, dodao je.

Svi potencijalni sudionici prvenstva morat će izvaditi e-licence pri Hrvatskom auto i karting savezu. Predsjednik HAKS-a poručuje da će cijene izdavanja licenci biti popularne i moći će se izvaditi putem interneta, a više informacija o tome bit će dostupno na stranicama saveza.

“Vjerujem da će mnogim ljudima to biti dobra ulaznica u svijet motorsporta i da će se puno ljudi odlučiti za natjecanje i kad naše sezone napokon krenu”, kaže Štetner.

Mozda zbog korona virusa nema pravih utrka no tu smo mi da promjenimo stvari!Za nedjelju smo samo za vas pripremili…

Gepostet von Kreator Gaming am Montag, 16. März 2020

 

U nedjelju 22. ožujka od 20 sati vozit će se Gran Turismo utrka “Kreator Gaming Pro Cup” u kojoj će sudjelovati profesionalni hrvatski automobilisti. Marko Palijan, Dario Šamec, Davor Sertić i društvo odmjerit će snage za volanom i ta će utrka biti svojevrsni pokazatelj što nas uskoro čeka na hrvatskoj sceni digitalnog motorsporta. Izravni prijenos utrke moći ćete pratiti na Kreator TV-u te putem društvenih mreža.

“Očekujem da već ove nedjelje počnemo graditi digitalni motorsport u Hrvatskoj”, poručuje predsjednik HAKS-a.

O ovoj temi možete pogledati i prilog Kreator TV-a, emitiran u emisiji “Rotor”.

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o